Co obsahuje koření Pepř Banasura uzený

 
Koření Pepř Banasura uzený

Tento jedinečný pepř vyrůstá v malebném okolí přehrady Banasura Sagar, která se hrdě pyšní titulem největší přehrady v Indii. Tento kout Wayanadu, severovýchodní části Keraly, je místem, kde i čas se zastaví, aby se mohl pokochat zdejšími přírodními krásami.

Pepř Banasura pochází z odrůd Karimunda a Panniyur, které jsou pěstovány na úrodných půdách tohoto regionu. Svou výškou až 12 metrů se výrazně liší od obvyklých 3-4 metrů vysokých pepřovníků v jiných oblastech.

Sklizeň pepře Banasura probíhá pouhé dva týdny od poloviny března, tedy v době, kdy jsou bobule již plně zralé a běžné druhy pepře jsou již sklizeny. Tím je pepři Banasura poskytnut dostatek času k rozvinutí jeho mimořádně bohatého aroma.

Jedinečnost tohoto pepře spočívá také v jeho bobulích - jsou neobvykle velké a mnohem aromatičtější než u jiných druhů pepře. Pepř Banasura, pečlivě ručně tříděný a sušený na slunci, se vyznačuje intenzivním chuťovým zážitkem, který je výsledkem velkého úsilí. Jeho roční sklizeň je velmi omezená, kolem 2 tun, což tento pepř činí vyhledávanou raritou.

Po zpracování se Banasura doveze do Německa, kde se předá zkušenému uzenáři, který tento pepř udí několik dní za studena bukovým kouřem, což pepři dodá výrazné kouřové aroma. Uzením za studena si pepř zachovává své vlastnosti, které se harmonicky mísí s jemným bukovým kouřem.

Chuť vyuzeného pepře Banasura je ovocně-kořenitá s výrazným kouřovým tónem, který se skvěle hodí k masitým jídlům, rybám, omáčkám, sýrům, dušeným pokrmům a rovněž i veganským jídlům. Zkuste tuto výjimečnou specialitu a obohaťte svůj kulinární zážitek.