Italská zálivka na zeleninový salát
Itálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na...
Domácí salátová zálivka
Naučit se míchat si vlastní směsi koření by mělo patřit k dovednostem každého, kdo to s vařením myslí vážně. Když se naučíte míchat...
Sušená nebo čerstvá bazalka?
Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu...
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem
Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství...
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením
Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři objeví...
Marocká polévka Harira s Harissou
Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských,...
Vánoční pečení
Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panikařit, ale...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma...
Přírodní repelenty z koření
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že...
Paštika à la Bourbon
Malou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý,...
Krůtí prsa na pepři
V rámci pepřového měsíce jsme připravili pro milovníky pepře recept na lehce pikantní krůtí prsa, která polahodí oku i mlsnému...
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak...
Španělské rudé perly
V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny...
Královské hovězí na víně
Den před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku...
Skořicové raw kuličky
Do větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a lžíci mleté...
Šafrán v kuchyni i lékárničce
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Cascara a její příprava
Dáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží ovocnou...
Rychlá bruschetta k snídani
Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek,...