Koření na sušené maso
Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů od...
Skvělé tipy na voňavé vánoční dárky
Skvělé tipy na voňavé vánoční dárky Vánoční františky Vonné vánoční františky jsou neodmyslitelnou součástní té pravé vánoční...
Jak rozdělujeme koření
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouzelného...
Skořicové květy (video)
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené nezralé plody skořicovníku. Tento název tak získali pro svůj...
Tekutý kouř (video)
Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá nejen při domácí výrobě sušeného masa salámů, klobás nebo uzeného masa...
Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření
Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejlepší...
Husa na pomerančích
Až se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou...
Grilovaná husa s fíky
Fíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výraznou chuť...
Inspirace cajunské a kreolské kuchyně
Představovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou...
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou
Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet receptů snad z...
Tip #33: Vyrobte si domácí octy s bylinkami a kořením
Vyluhování octa s bylinkami a kořením je fantastický způsob, jak přidat do dresinků a marinád jedinečnou chuť...
Tip #21: Namíchejte si vlastní ochucené soli
Vytvořte vlastní ochucené soli smícháním bylinek a koření s hrubou solí. Například smícháním sušeného rozmarýnu a česneku se solí...
Tip #18: Přidejte koření do strouhanky na obalování
Ať už připravujete smažené kuře, obalované ryby nebo zeleninové lívanečky, přidejte koření přímo do směsi na obalování...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem
I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie...
Italská zálivka na zeleninový salát
Itálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na...
Domácí salátová zálivka
Naučit se míchat si vlastní směsi koření by mělo patřit k dovednostem každého, kdo to s vařením myslí vážně. Když se naučíte míchat...
Sušená nebo čerstvá bazalka?
Ne vždy máme po ruce čerstvou bazalku, která je samozřejmě nejlepší, a tak se hodí mít v záloze i sušenou alternativu...
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem
Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství...
Jihočeská Kulajda s hřibovým kořením
Houbaření je pro náš národ vášní. Ne, že by se houby jinde ve světě nesbíraly a nejedly, ale třeba v Anglii se na talíři objeví...
Marocká polévka Harira s Harissou
Marocká kuchyně je stejně pestrá a barevná jako místní tržiště, na kterém nalezneme fascinující směsici berberských, arabských,...
Vánoční pečení
Ťuk, ťuk. Slyšíte? To už Vánoce pomalu klepají na dveře a ptají se, jestli už pečete. Zatím tedy ještě není nutné panikařit, ale...
10 tipů na ledové čaje, které si snadno připravíte doma
Rozpálené léto je v plném proudu a tak vám přinášíme pár nápadů, jak se osvěžit ledovými čaji, které si lehce vyrobíte sami doma...
Přírodní repelenty z koření
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podle toho, že...
Paštika à la Bourbon
Malou domácí paštičku s bourbonským pepřem, který je příjemně aromatický, voní jak piniové oříšky a navíc je úžasně pálivý,...
Krůtí prsa na pepři
Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa....
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak...
Španělské rudé perly
V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny...
Královské hovězí na víně
Den před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku...
Skořicové raw kuličky
Do větší mísy postupně přidejte hrst sušených datlí, sušené švestky a případně další oblíbené ovoce, sezamová semínka a lžíci mleté...
Šafrán v kuchyni i lékárničce
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Cascara a její příprava
Dáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží ovocnou...
Rychlá bruschetta k snídani
Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek,...