Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světa
Vánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit...
Husa po italsku
V kuchyni je často fascinující sledovat, jak se tradiční recepty různých kultur mohou spojit a vytvořit něco zcela nového...
Grilovaná husa s fíky
Fíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výraznou chuť...
Husa po mexicku
Mexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexického jídla a...
Inspirace cajunské a kreolské kuchyně
Představovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na...
Salát Caprese - italský luxus na talíři
Svěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří typickou...
Koření indické kuchyně
Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických...
Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?
Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazníci při...
Jaké jsou druhy kmínu?
Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat...
Vše o českém kmínu
Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej...
Kořeněná zálivka na ovocný salát
Ovocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr...
Magie římského kmínu
Římský kmín je starověké koření původem z pobřeží Středozemního moře a při kolumbovských výpravách to bylo jedno z mála koření,...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu...
Balkánská Pljeskavica s Adžikou
Pljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v...
Pařížské pikantní karbanátky
Snad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa...
Slaný dort s kurkumou
Následující recept je od naší milé paní zákaznice, které moc děkujeme! Letošní Velikonoce jsem se rozhodla trochu experimentovat a...
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak...
Španělské rudé perly
V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny...
Řepový koláč ala Balkán
Co budeme potřebovat: velká řepa 5 brambor kysané zelí cibule balkánský sýr koření: černý pepř, celý koriandr, sůl, kmín Postup...
Tipy na vánoční dárek
Opět přichází podzim a spolu s padajícím listím ze stromů padá na leckoho i neklid, způsobený blížícím se příchodem vánočních...
Královské datle Medjool
Poznámka: Následující text je dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 zcenzurován, neboť o...
Nakládaný hermelín s chilli nitěmi
Připravili jsme pro vás tip na jednoduchý, levný a originální dárek, který ocení každý gurmán i estét: nakládaný hermelín ozdobený...
Rychlá bruschetta k snídani
Rychlá a dobrá snídaně? Zkuste zapečenou bruschettu ze směsi sušených rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek,...