Glögg - svařené víno na švédský způsob
Když přijde zima, člověk začne shánět různé věci. Teplé boty, pořádnou šálu a možná i trochu lepší náladu, protože krátk...
Tip #47: Jak na nejlepší grilovací koření
Když člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpále...
Svařák vs. punč - souboj těžké váhy
Zima je tady. Dny jsou krátké, prsty zmrzlé, a jediný důvod, proč se člověk těší na adventní čas, je ta neodolatelná vůn...
Jak rozdělujeme koření
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouz...
Umění pražení koření
Okouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý,...
Vše o českém kmínu
Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak ...
Které koření je nejlepší v roce 2025?
Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro...
Holandské pošírované hrušky s hřebíčkem
Hřebíček je jedno z nejstarších orientálních koření a dlouhá staletí měl na poličce s kořením výjimečné postavení....
Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu
V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem...
Cascara a její příprava
Dáte si raději čaj nebo kávu? Nápoj z kávových slupek cascara se nachází na rozmezí mezi kávou a čajem. Má sladkou svěží...