Výsledek hledání textu Pepř a sůl

Hledaný text Pepř a sůl jsme našli v těchto produktech

Bylinkový čaj: ZažíváníZažíváníTento bylinkový čaj napomáhá normální činnosti trávicího systému, správné funkci jater a střev. Složení: máty peprná list, heřmánek květ, anýz plod, fenykl plod, kmín plod, měsíček květ, sléz květ.Skladem94 Kč / 50 gVybrat balení Bylinkový čaj: Aglio peperoncini BIOAglio peperoncini BIOKdyž se spojí voňavý česnek, špetka chilli a dotek sušených rajčat s bylinkami, vzniká směs, která v kuchyni okamžitě přivane atmosféru Itálie. Výrazná, ale přitom jemně pikantní kombinace rozvoní těstoviny, grilovanou...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinkový čaj: Bazalka BIOBazalka BIOTahleta bylinka připomíná letní kuchyni v Itálii. Voní sladce, trochu kořenitě a maličko po pepři. Nejvíc vynikne v rajčatové omáčce, na pizze nebo když se přidá do marinády na maso. Při vaření uvolní svoji plnou chuť a...Skladem32 Kč / 20 gVybrat balení Bylinkový čaj: Česnek granulovaný BIOČesnek granulovaný BIOPlná, příjemně česneková vůně bez štiplavé ostrosti – to přesně vystihuje granulovanou verzi tohoto koření. Skvěle se rozvine v marinádách, polévkách i dresincích a nikdy nepřebije ostatní chutě. Každý špetkou dodá...Skladem52 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Kurkuma BIOKurkuma BIOZlatavě sytá barva, lehce zemitá chuť s nádechem pepře a trochu nahořklý podtón. To je kurkuma z bio kvality, která rozsvítí každou rýži, promění omáčky na těstoviny i polévky a spolehlivě zvýrazní chuť marinád na maso.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Opečené brambory kouřové BIOOpečené brambory kouřové BIOKdyž se brambory nasypou touto směsí s kouřovou paprikou, smaženou cibulkou a bylinkami, v kuchyni se rozvoní vůně teplého ohně i letní zahrady. Uzená sůl zvýrazní křupavý povrch, pepř s česnekem dodají říz a sušené...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Tzatziki BIOTzatziki BIOKdyž se spojí vůně kopru, oregana a svěží petrželky s jemnou pikantností Tellicherry pepře, na jazyku to okamžitě připomene dovolenou u moře. Tato směs vykouzlí autentické tzatziki během pár minut, ale skvěle zaboduje i...Dočasně vyprodáno48 Kč / 40 g Bylinkový čaj: Kufřík první pomoci v kuchyniKufřík první pomoci v kuchyniAť už na dovolené cestujete na kole, autem, vlakem nebo karavanem, nezapomeňte si přibalit naši sadu koření Kufřík kuchařské první pomoci. Tento elegantní plechový kufřík obsahuje 10 základních druhů koření, díky...Skladem349 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada koření - Česká klasikaSada koření - Česká klasikaVýběrová degustační sada 12 různého koření české kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé kořenky je popis obsahu. Složení sady:...Skladem595 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada koření - GrilováníSada koření - GrilováníVýběrová degustační sada 12 koření na grilování v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé kořenky je popis obsahu.Skladem595 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada koření - Chilli papričkySada koření - Chilli papričkyVýběrová degustační sada 12 kovovými kořenkami s různými druhy chilli papriček a chilli koření. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé kořenky je popis...Skladem695 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada koření - Indická kuchyněSada koření - Indická kuchyněVýběrová degustační sada 12 koření indické kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé kořenky je popis obsahu.Skladem595 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada koření - Světová kuchyněSada koření - Světová kuchyněVýběrová degustační sada 12 různého koření světové kuchyně v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a výšku 2 cm. Na spodní straně každé kořenky je popis...Skladem595 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada loveckého koření sv. HubertaSada loveckého koření sv. HubertaNa úsvitu lidského věku byl lov hlavním zdrojem potravy. Udatní lovci patřili k nejváženějším členům kmene, protože mu zajišťovali přežiti. A z lovců se postupem času stali myslivci, z nutnosti lovu záliba a pro některé...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: BazalkaBazalkaSladce kořenitá vůně bazalky vám připomene letní večery u středomořského stolu. Krásně zvýrazní chuť rajčat, česneku i olivového oleje a rozvoní omáčky, těstoviny nebo pizzu. Dokáže zjemnit polévky, grilované maso i...Skladem28 Kč / 20 gVybrat balení Bylinkový čaj: Celer semenoCeler semenoJemně nahořklá chuť a vůně připomínající čerstvý celer, muškátový oříšek i citron – přesně to nabídnou celerová semínka. Skvěle zvýrazní rajčatové omáčky, osvěží saláty a vyladí dresinky i domácí nakládanou zeleninu.Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Fenykl mletýFenykl mletýLehká nasládlost, tóny anýzu a lékořice – právě to je fenyklový prášek, který krásně zvýrazní domácí pečivo, těstoviny nebo slané koláče. Skvěle se snoubí s medem nebo oříšky, ale i s pečenou zeleninou či drůbežím...Skladem42 Kč / 30 gVybrat balení Bylinkový čaj: Hořčice bílá mletáHořčice bílá mletáJemně pálivá, lehce oříšková a svěže kořeněná – taková je mletá forma bílého hořčičného semínka. Skvěle ochutí omáčky, domácí dresinky i marinády, kde rozvine pikantní říz a zvýrazní další chutě. Oceníte ji v bramborové...Skladem16 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: KoprKoprJemně drcené lístky kopru překvapí svěží vůní, ve které ucítíte nádech zeleného listí i citrusový tón. Kouzelně osvěží smetanové omáčky, pomazánky nebo domácí nakládanou zeleninu a ryby doslova promění ve sváteční...Skladem36 Kč / 20 gVybrat balení Bylinkový čaj: Koriandr listKoriandr listZelené lístky koriandru v sušené podobě krásně oživí exotické polévky, voňavé omáčky i jihoamerické tacos. Jeho svěží, lehce citrusová chuť připomíná kombinaci limetky a anýzu. Do jídla ho přidejte až na závěr, aby...Skladem46 Kč / 20 gVybrat balení Bylinkový čaj: Koriandr mletýKoriandr mletýLehká, jemně nasládlá vůně s nádechem citrusů udělá z koriandru rychlého parťáka pro každou kuchyni. Skvěle se hodí do domácího chleba, orientálních omáček i marinád na kuře nebo ryby. Rozvoní těsto při pečení nebo dodá...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: KurkumaKurkumaJemně zemitá chuť a sytě žlutá barva promění i obyčejná jídla v něco výjimečného. Kurkuma nejvíce vynikne v kari, polévkách, dušené zelenině nebo v rýži, svědčí jí ale i pečení nebo domácí těstoviny. Skvěle se pojí s...Skladem28 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Muškátový květ mletýMuškátový květ mletýJemný a lehce nasládlý, takový je mletý muškátový květ s tóny skořice i pepře, který umí rozvonět jak sladké pečení, tak smetanové polévky nebo omáčky na těstoviny. Špetka této delikátní směsi dodá jablečnému koláči i...Skladem27 Kč / 10 gVybrat balení Bylinkový čaj: Paprika sladká maďarskáPaprika sladká maďarskáSladká maďarská paprika rozvoní kuchyni nasládlou vůní a dodá vašim jídlům sytě červenou barvu i plnou chuť. Skvěle sedí do guláše, domácích klobás, rajčatových omáček nebo zeleninových jídel, kde barevně i chuťově...Skladem32 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Paprika uzená sladkáPaprika uzená sladkáJemná uzenost, sladkost i vůně ohně v jednom koření – přesně to umí špetka této papriky. Kouzlí s chutí v pomazánkách, polévkách, dušených luštěninách i na grilu. Oceníte ji při pečení sýrových jednohubek i promíchání s...Skladem36 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Pepř bílý mletýPepř bílý mletýJemně pikantní, s hladkou a hřejivou chutí, která nezakryje, ale naopak podtrhne vše ostatní na talíři. Právě taková je tato bílá varianta dobře známého koření. Skvěle se rozpustí v omáčkách, krémových polévkách a také...Skladem34 Kč / 20 gVybrat balení Bylinkový čaj: Pepř kampotský fermentovanýPepř kampotský fermentovanýJedinečně voňavý, jemně pikantní a zároveň lehce nasládlý pepř s ovocným nádechem dokáže krásně rozvinout chuť grilovaného masa, steaků i těstovin. Díky fermentaci připomene čerstvě drcený pepř, ale není zbytečně ostrý.Skladem96 Kč / 20 gVybrat balení Bylinkový čaj: Sůl černáSůl černáStačí malá špetka a na jazyku ucítíte chuť plnou vajíčkového aroma s lehce štiplavým nádechem, kterou jinde nenajdete. Černá sůl dává rostlinným pomazánkám, tofu “míchaným vajíčkům” nebo indickým omáčkám nečekanou...Skladem24 Kč / 30 gVybrat balení Bylinkový čaj: Sůl dusitanová s jódemSůl dusitanová s jódemKdyž potřebujete, aby domácí šunka, klobásy nebo uzené maso vydržely déle čerstvé, sáhněte po dusitanové soli s jódem. Udrží maso krásně růžové, voňavé, šťavnaté a zvýrazní jeho chuť. Rychlosůl je jasnou volbou pro...Skladem50 Kč / 500 gVybrat balení Bylinkový čaj: Zázvor mletýZázvor mletýPikantní a zároveň svěží zázvor umí rozvonět jak pečené maso, tak perníčky nebo horké nápoje. V jeho vůni se prolíná citrus s lehkou sladkostí a připomíná kuchyň plnou exotiky i domácích dobrot. Skvěle zvýrazní chuť...Skladem39 Kč / 30 gVybrat balení Bylinkový čaj: Sada koření na grilování - AfrikaSada koření na grilování - AfrikaV Africe narazíte jak na divokou džungli, kam nevkročila lidská noha, tak i na moderní mnohamilionové metropole. A stejně tak pestrá je africká kuchyně, ve které ochutnáte vynikající masové speciality i jednoduché...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada koření na grilování - EvropaSada koření na grilování - EvropaRozmanitost evropské kuchyně je stejně pestrá, jako jazyky, kterými se zde hovoří. A nejen hovoří, ale především ochutnávají speciality chystané v kuchyních portugalských mořeplavců, francouzských vládců, či věhlasných...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada koření na grilování - Jižní AmerikaSada koření na grilování - Jižní AmerikaJižní Amerika je pro příznivce grilovaného masa ráj na zemi. Pro Brazilce je churrasco, nebo-li grilování, snad ještě důležitější, než fotbal a tanec. A představovat hovězí steak z argentinských farem by bylo nošení...Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Sada koření na grilování - Severní AmerikaSada koření na grilování - Severní AmerikaAť už si raději zpíváte v dešti nebo cváláte krajinou na koni, ve Spojených státech každý najde to své. A o skvělém jídle to platí dvojnásob.Skladem249 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Americké bramboryAmerické bramboryVoňavá směs s česnekem, kmínem a koriandrem ihned připomene domácí americké brambory tak, jak je máte nejraději. Trocha pepře a muškátového oříšku dodá jemnou pikantnost i lehce nasládlou chuť. Skvěle rozvoní pečené i...Skladem24 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Grilovací bylinkyGrilovací bylinkySměs grilovacích bylinek rozvoní každý steak, rybí filet i pečenou zeleninu lehkým nádechem papriky, špetkou pepře a cibulky. Pepř jemně zahřeje, kmín s koriandrem dodají příjemnou svěžest a hořčičné semínko zvýrazní...Skladem36 Kč / 30 gVybrat balení Bylinkový čaj: Salát ColeslawSalát ColeslawLehká nasládlost, špetka pikantnosti a osvěžující citrusová vůně vnesou do vašeho salátu ten správný říz. Kořenící směs na coleslaw propojí zelí, mrkev i majonézu do svěží harmonie, kterou oceníte nejen v klasickém...Skladem48 Kč / 40 gVybrat balení Bylinkový čaj: Mlýnek na koření dřevoMlýnek na koření dřevoTento mlýnek na koření má kvalitní keramické mlecí kameny. Mlýnek má zásobník na koření vyrobený z odolného skla a mlecí mechanizmus je ukrytý v elegantní bambusové hlavici. Protože má mlýnek keramické kameny, můžete...Skladem369 Kč / 1 ksDo košíku Bylinkový čaj: Mlýnek na koření ocelMlýnek na koření ocelTento mlýnek má zásobník na koření vyrobený z odolného skla a mlecí kameny jsou skryty v pouzdru z leštěné oceli s víčkem. Mlecí mechanizmus mlýnku je vyrobený z keramického materiálu, takže jej můžete použít nejen na...Dočasně vyprodáno295 Kč / 1 ks Bylinkový čaj: Mlýnek na koření plastMlýnek na koření plastKombinace černého plastu s ocelovým proužkem a odolnou skleněnou nádobkou vytváří elegantní mlýnek na koření pro každý jídelní stůl. Mlýnek má mlecí kameny vyrobené z keramického materiálu, takže jej lze používat nejen...Skladem250 Kč / 1 ksDo košíku

Hledaný text Pepř a sůl jsme našli v těchto článcích

Tip #47: Jak na nejlepší grilovací kořeníTip #47: Jak na nejlepší grilovací kořeníKdyž člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpálený gril a jde se na věc. A ono to funguje. Jenže jakmile grilujete častěji, začnete zjišťovat, že steaky chutnají pořád stejně, zelenina je tak trochu do počtu a kuřecí prsa...Pokračovat Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?Pokud jste někdy brouzdali světem grilování nebo BBQ receptů, je docela pravděpodobné, že jste narazili na tajuplné zkratky SPG, SPOG nebo SPPO.Pokračovat Nejlepší marinády na vepřové masoNejlepší marinády na vepřové masoVepřové maso si o marinádu přímo říká. Je šťavnaté, hezky prorostlé, a hlavně dokáže do sebe natáhnout tolik chuti, kolik mu jen dáte. Když se dobře naloží, umí být voňavé, jemné nebo pořádně řízné. Ať už připravujete krkovici, kotlety nebo bůček, marináda z něj udělá úplně jiný zážitek.Pokračovat Tipy na nejlepší marinády na kuřecí masoTipy na nejlepší marinády na kuřecí masoKuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a péče, poděkuje vám tím nejlepším, co umí: šťavnatým masem, vůní a chutí, která může být stokrát jinak. Kuřecí maso ochotně nasává chutě, přizpůsobí se, a když se mu trochu pomůže, dokáže být nezapomenutelné.Pokračovat Kari marináda na kuřecí masoKari marináda na kuřecí masoKuřecí maso si s kari kořením skvěle rozumí. Je jemné, rychle nasákne chuť a nechá krásně vyniknout všechno, co do něj přidáte. Ať už chystáte kuřecí prsa, stehna nebo špízy na gril, kari marináda je osvědčený způsob, jak masu dodat šťavnatost, barvu a vůni plnou exotiky.Pokračovat Sladká exkurzeSladká exkurzeDnes jsme měli v obchodě pořádně rušno, a to ještě před otevřením! Navštívily nás studentky druhého ročníku cukrářského oboru ze SOU Čáslav, plné zvědavosti a nadšení. Přijely objevit tajemství koření, které může jejich cukrářská kouzla povýšit na úplně novou úroveň.Pokračovat Domácí zabijačkové hodyDomácí zabijačkové hodyZapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou vepřové hody, si můžete připravit v moderním stylu přímo ve vaší kuchyni. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v bytě nebo domě, na venkově či ve městě, důležité je to, co vytvoříte.Pokračovat Husa na pomerančíchHusa na pomerančíchAž se venku začne brzy šeřit a ochlazovat, není nic lepšího než se zavřít doma s vůní pečené husy. Tento recept přináší klasickou husu na novou úroveň, s bohatou kombinací zimního koření, která promění klasické jídlo v něco výjimečného.Pokračovat Grilovaná husa s fíkyGrilovaná husa s fíkyFíky a husa – kombinace, která možná překvapí. Ale ještě více překvapí, jak dokonalé spojení to je. Husa přináší výraznou chuť lahodného drůbežího masa, která je doplněna sladkou chutí zralých fíků. Připravte se na oslavu chutí, které vás vtáhnou do svého okouzlujícího tance.Pokračovat Husa po mexickuHusa po mexickuMexická kuchyně je známá svým charakteristickým výrazem a bohatými chutěmi. A co když bychom vzali tradiční část mexického jídla a zkombinovali ji s českou husou? Když tyto dva prvky spojíte, vznikne jídlo, které je naprosto výjimečné a působivé.Pokračovat Husa na bylinkách a citrusechHusa na bylinkách a citrusechHusa na bylinkách a citrusech je skvělým způsobem, jak se dostat od tradičních husích receptů k něčemu svěžímu a jinému. Husa je výjimečným pokladem mezi drůbeží a její bohatá chuť, pokud je správně připravena, je rozhodně skvělým kulinářským zážitkem.Pokračovat Inspirace cajunské a kreolské kuchyněInspirace cajunské a kreolské kuchyněPředstavovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou kuchyni, pravděpodobně hodně amatérských i profesionálních kuchařů začne bezradně krčit rameny. A přitom jsou tyto kulinářské světy tak fascinující.Pokračovat Tip #14: Z koření na maso připravte marináduTip #14: Z koření na maso připravte marináduNěkdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenzivní směs koření typu dry rub – tedy suché koření vetřené přímo do masa. Ale pokud máte čas, stojí za to jít o krok dál a pěkně naložit maso do marinády.Pokračovat Koření na pečené kuřeKoření na pečené kuřeI když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý prostor zkoušet různé koření a experimentovat s novými chutěmi. Existuje mnoho různých druhů koření, které se skvěle hodí na pečené kuřátko, a které nám pomůže připravit opravdovou kulinářskou lahůdku.Pokračovat Dokonalé kuchařské umění s estragonemDokonalé kuchařské umění s estragonemI když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie. Tato aromatická bylinka se může použít jak čerstvá, tak i sušená a její lehce nahořklou chuť najdeme ve všech možných druzích jídel od salátů až po grilované ryby a drůbež. Takže, pokud chcete ochutnat něco nového, pokračujte ve čtení.Pokračovat Salát Caprese - italský luxus na talířiSalát Caprese - italský luxus na talířiSvěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří typickou barevnou paletu Caprese salátu, bývá ozdobou nejedné zahradní párty.Pokračovat Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětTip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybětAť už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehled, který vám pomůže vybrat ty nejdůležitější a nejpoužívanější druhy koření a můžete se tak snadno rozhodnout jaké základní koření byste měli mít doma.Pokračovat Pikantní zálivka na jahodový salátPikantní zálivka na jahodový salátMilujete jahody s cukrem? Tak rozhodně vyzkoušejte tuto variantu jahodového ovocného salátu s pikantním sladkým přelivem.Pokračovat Kořeněná zálivka na ovocný salátKořeněná zálivka na ovocný salátOvocné saláty jsou skvělé samy o sobě, ale taková domácí čerstvě připravená kořeněná zálivka jim dodá úplně nový rozměr. Následující recept je zvlášť ideální pro exotické ovoce jako je ananas, mango, fíky nebo avokádo.Pokračovat Italská zálivka na zeleninový salátItalská zálivka na zeleninový salátItálie, zeleninové saláty a bylinky, to jednoznačně patří k sobě. Vyzkoušejte tento recept na domácí bylinkovou zálivku na zeleninový salát v italském stylu.Pokračovat Které koření je nejlepší v roce 2025?Které koření je nejlepší v roce 2025?Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá jídla či národní kuchyně, ale především máme každý své vlastní chuťové preference. Pojďme si ale představit, že se koná mezinárodní chuťová olympiáda, na kterou se sjelo koření z celého světa.Pokračovat Sečuánská kuchyněSečuánská kuchyněVýjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie a potvrdilo tak unikátní sofistikovanost místní kuchyně, která nemá jinde na světě obdoby.Pokračovat Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemKuřecí kousky s červenou čočkou a estragonemBylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství. I staří Řekové používali tuto bylinku pro magické účely a pro její hadovitý tvar kořenů věřili, že dokáže vyléčit uštknutí jedovatých hadů. Do evropské kuchyně estragon vtrhl s mongolskou invazí až ve 13.Pokračovat Balkánská  Pljeskavica s AdžikouBalkánská Pljeskavica s AdžikouPljeskavice jsou hamburgery Balkánu. Za své národní jídlo jej považují Srbové, ale běžně se s nimi setkáme i v Chorvatsku nebo v Bosně. Jako koření můžeme do pljeskavice přidat např. Adžiku, které má svou domovinu v Abcházii a byla vymyšlena z docela kuriózních důvodů.Pokračovat Čevapčiči s bulharskou ČubricouČevapčiči s bulharskou ČubricouNa masové válečky čevapčiči dnes narazíte od Slovinska až po Bulharsko a všichni vám budou říkat, že to je jejich národní jídlo a že jen oni mají ty nejlepší a pravé čevapčiči. A pravdu budou mít tak trochu všichni, protože čevapčiči na Balkáně rozšířili během nadvlády Turků za osmanské říše povstalecké skupiny Hajduků.Pokračovat Pařížské pikantní karbanátkyPařížské pikantní karbanátkySnad v každé národní kuchyni narazíte na nějakou variantu karbanátků, tedy kuliček nebo placiček připravených z mletého masa. V sousedním Německu a Rakousku, kde jim říkají Frikadelle, je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou.Pokračovat Pepřový tokáňPepřový tokáňNaše milá paní zákaznice Klára Navrátilová nám zaslala zajímavý recept na u nás neznámé tradiční maďarské jídlo, kterému se říká tokáň. Moc děkujeme a jdeme vařít :-). Pepřový tokáň V názvu tohoto pokrmu rozumíme slovu „pepř“, ale tokáň je záhadou. Nikdo přesně neví, co to vlastně je, ale všichni ho vaří.Pokračovat Královský roštěnec na pepřiKrálovský roštěnec na pepřiTento měsíc jsme zasvětili pepři a tak první recept nemůže být snad nic jiného, než pořádný šťavnatý steak, na kterém pepř potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.Pokračovat Dabing v kuchyniDabing v kuchyniHerečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2016 a tak jsme této příležitosti využili k poblahopřání a na malé povídání o oblíbených jídlech a ingrediencích naši příznivkyně, o které moc dobře víme, že je velká labužnice, kulinářka a společně s manželemPokračovat Boules OrientalesBoules OrientalesNejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky.Pokračovat Španělské rudé perlyŠpanělské rudé perlyV tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny. S kvalitní sladkou španělskou paprikou nemusí být žádná návštěva nečekaná. Právem se bude hrdě hlásit do základní sestavy domácího týmu koření. Používá se pouze ve studené kuchyni, aby nezhořkla.Pokračovat Halászlé - maďarská rybí polévkaHalászlé - maďarská rybí polévkaKdyž se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném místě a tentokrát si uvaříme jiné tradiční maďarské jídlo - Halászlé, nebo-li rybí polévku (halász- ryba, léves - polévka). Základem této polévky je kapr, sumec nebo candát.Pokračovat Královské hovězí na víněKrálovské hovězí na víněDen před samotnou konzumací (aby se gulášek hezky táhnul a ingredience se měly čas spojit) zahájíme přípravu a nalejeme si sklenku vína. Samozřejmě proto, abychom zjistili, zda není zkažené a nezničilo nám celý oběd :-). Ve větším hrnci, nejlépe v takovém, který se nepřipaluje, zesklovatíme na oleji cibuli.Pokračovat Kančí gulášKančí gulášPodzim, kromě krásných barev v krajině, přináší i potěšení pro naše žaludky, protože přichází období zvěřinových hodů. Možná se divočiny v kuchyni bojíte, ale není to nic těžkého. Pojďme si udělat třeba kančí guláš, což je u nás bezesporu podzimní klasika.Pokračovat

Hledaný text Pepř a sůl jsme nalezli v těchto kategoriích

Koření na saláty Koření balkánské kuchyně

Sledujte nás na sociálních sítích, ať vám nic neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupní košík
Váš košík je zatím prázdný

U objednávek nad 1 500 Kč je poštovné zdarma.

Informace o dopravě a platbě

Pro doručení na Slovensko Slovensko prosím objednávajte na kralovstvochuti.sk.