Tip #15: Maso i ryby okořeňte rovnoměrně
Aby bylo zajištěno rovnoměrné rozložení chuti, je nezbytné okořenit obě strany masa nebo ryb. Tato jednoduchá technika z...
Ryby na bylinkovém másle – jednoduché, voňavé a zatraceně dobré
Někdy není třeba vymýšlet složitosti. Stačí čerstvý filet, kousek bylinkového másla a trocha trpělivosti při pečení nebo grilování....
Dárek na poslední chvíli: dárkový poukaz od Království chuti
Blíží se narozeniny, svátek nebo jiná příležitost, a vy ještě nemáte dárek? Dárkový poukaz od Království chuti je ideáln...
Tip #47: Jak na nejlepší grilovací koření
Když člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpále...
Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?
Pokud jste někdy brouzdali světem grilování nebo BBQ receptů, je docela pravděpodobné, že jste narazili na tajuplné zkra...
Hořčičná marináda na maso
Že se maso a hořčice milují, o tom není třeba nikoho přesvědčovat. A samozřejmě si ji nemusíme dávat jen na obložený tal...
Kari marináda na kuřecí maso
Kuřecí maso si s kari kořením skvěle rozumí. Je jemné, rychle nasákne chuť a nechá krásně vyniknout všechno, co do něj přidáte....
Co je to suchý rub?
Když se řekne marináda, většina lidí si představí mísu s olejem, česnekem a bylinkami, ve které se kousky masa koupou přes noc....
7 nápadů na použití bylinkového másla
Bylinkové máslo je přesně ten malý zázrak, který má doma připravený každý, kdo rád vaří. Ať už ho máte v lednici nebo za...
Zajímavosti o bobkovém listu
Bobkový list má mezi bylinkami významné místo. Už v antickém Řecku a Římě byl vavřín symbolem ctnosti a moudrosti, a tak...
Kuře po cajunsku
Cajunská kuchyně je známá svými jednoduchými recepty s ostrými chutěmi. Její historii můžeme vystopovat až do Francie, o...
Rychlá ryba na ajowanu
Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít s...
Halászlé - maďarská rybí polévka
Když se řekne paprika, tak se snad všem vybaví Maďarsko. Recept na maďarský guláš jsme pro vás přichystali na jiném míst...
Jak udělat to nejlepší bylinkové máslo
Jen si to představte. Vůně čerstvě upečené bagety s voňavým bylinkovým máslem, které se pomalu rozpouští a nasákne do pečiva....
Svařák vs. punč - souboj těžké váhy
Zima je tady. Dny jsou krátké, prsty zmrzlé, a jediný důvod, proč se člověk těší na adventní čas, je ta neodolatelná vůn...
Vánoční františky – kde koupit a proč právě u nás?
Právě jsme rozšířili naši nabídku vánočních františků, a to hned o 26 jedinečných vůní! Od tradičních vánoční esencí, kt...
Sůl mořská uzená (video)
Díky uzení má tato sůl bohatou a intenzivní uzenou chuť i vůni, kterou můžeme obohatit kuřecí nebo vepřové maso, ryby, t...
Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření
Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejle...
Tip #43: Vezměte své koření na dovolenou
Ať už vyrážíte na výlety pěšky, na kole, autem nebo třeba vlakem, nezapomeňte si do batůžku přibalit základní koření, kt...
Tip #21: Namíchejte si vlastní ochucené soli
Vytvořte vlastní ochucené soli smícháním bylinek a koření s hrubou solí. Například smícháním sušeného rozmarýnu a česnek...
Tip #18: Přidejte koření do strouhanky na obalování
Ať už připravujete smažené kuře, obalované ryby nebo zeleninové lívanečky, přidejte koření přímo do směsi na obalování....
Tip #14: Z koření na maso připravte marinádu
Někdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenziv...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá taj...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem
I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie....
Formule s vůní koření
Tisíce vůní koření z celého světa často do našeho obchodu přitáhnou náhodného kolemjdoucího. Ale aby k nám přilákaly jed...
Jaký je rozdíl mezi českým a římským kmínem?
Otázka co je to římský kmín a jaký je rozdíl v porovnání s českým kmínem patří k jedné nejčastějších, kterou nám zákazní...
Jaké jsou druhy kmínu?
Že kmín patří k nejznámějšímu druhu koření používaném v české kuchyni asi nikoho nemusíme dlouho přesvědčovat....
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...