Výsledek hledání textu Africké koření

Nalezli jsme ještě tyto zajímavé související produkty

Dárková sada kávy Afrika 2

Dárková sada kávy Afrika 2

Dárkové sady kávy

V Malawi nemá pěstování kávy tradici, přesto je výborná. Její zrnka připomínají lesknoucí se hřbety rybek, žijících ve z...
Dárková sada kávy Afrika 1

Dárková sada kávy Afrika 1

Dárkové sady kávy

Etiopie je pravlastí kávy a v oblasti Kaffa se lze dodnes setkat s divoce rostoucím kávovníkem. Plantážní káva z Etiopie...
Sada koření na grilování - Afrika

Sada koření na grilování - Afrika

Dárkové sady koření

V Africe narazíte jak na divokou džungli, kam nevkročila lidská noha, tak i na moderní mnohamilionové metropole....
Kreolské koření

Kreolské koření

Směsi koření

Inspirace pro tuto směs pochází od restauratérů z Réunion, kteří mají hlubokou znalost místní kreolské kuchyně....
Rooibos Červené jahody

Rooibos Červené jahody

Rooibos

Tento ča vám umožní vychutnat si slunečnou, šťavnatou náladu pole plného zralých jahod, kdykoli si budete přát....
Rooibos Earl Grey

Rooibos Earl Grey

Rooibos

Chuť tohoto čaje začíná rooibosem, keřem z Jižní Afriky, z něhož se získává čaj, který je přirozeně sladký, lehce oříško...
Kajenský pepř drcený

Kajenský pepř drcený

Jednodruhové koření

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech....
Ras el Hanout

Ras el Hanout

Směsi koření

Ras el Hanout je aromatická a na první přivonění typicky exotická směs koření ze severní Afriky. To, co je pro Indii kar...
Vanilka lusk Bourbon Uganda

Vanilka lusk Bourbon Uganda

Jednodruhové koření

Tento kvalitní a krásný lusk vanilky klasické odrůdy Bourbon pochází z Ugandy. Vanilkové lusky se v kuchyni používají ne...
Pepř guinejský - rajská zrna

Pepř guinejský - rajská zrna

Jednodruhové koření

Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lus...
Citronová tráva mletá

Citronová tráva mletá

Jednodruhové koření

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby ...
Zázvor mletý BIO

Zázvor mletý BIO

Bio koření

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do sla...
Koriandr celý BIO

Koriandr celý BIO

Bio koření

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromat...
Citronová tráva BIO

Citronová tráva BIO

Bio koření

Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby ...
Chilli mleté BIO

Chilli mleté BIO

Bio koření

Chilli mleté BIO jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropickýc...
Mangový prášek

Mangový prášek

Jednodruhové koření

Sušený rozemletý mangový prášek (v Indii nazývaný Amchur) má medovou vůni a kyselou ovocnou chuť. V kuchyni se používá j...
Kardamom černý

Kardamom černý

Jednodruhové koření

Kardamom černý má lusky větší než více známý kardamom zelený. Chuť je podobná, ale těžší a doplněna kouřovým aroma....
Jalovec mletý

Jalovec mletý

Jednodruhové koření

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristi...
Badyán celý výběrový

Badyán celý výběrový

Jednodruhové koření

Ručně vybírané ty nejkrásnější hvězdičky badyánu ať už na výrobu adventního věnce nebo pro jiné dekorativní účely....
Pískavice listy

Pískavice listy

Jednodruhové koření

Pískavice - fenugreek, neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Listy pískavice se používají k vylep...
Koriandr list

Koriandr list

Jednodruhové koření

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených lis...
Zatar

Zatar

Směsi koření

Arabský Zatar smíchaný s olivovým olejem se používá k ochucení pečeného chleba....
Zambie Kabwe AA

Zambie Kabwe AA

Káva Arabica

Tato káva je velmi dobré kvality, což označují písmenka AA. Je jemnější než např. káva z Keni, ale vyžaduje silnější pra...
Kamerun Bamenda

Kamerun Bamenda

Káva Arabica

V Kamerunu se pěstuje arabika jemné a harmonické chuti. Je to typická káva pro Střední Afriku. Vyznačuje se příjemně boh...
Pepř kubebový

Pepř kubebový

Jednodruhové koření

Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až j...
Chilli kroužky

Chilli kroužky

Jednodruhové koření

Na kroužky nasekané chilli papričky. Používají se především pro dekorativní účely na pizzu, ryby, steaky nebo do polévek....
Chilli nitě

Chilli nitě

Jednodruhové koření

Tyto chilli papričky, nakrájené na sílu nitě, se někdy též nazývají chilli vlasy nebo chilli struny. Mají jemnou chuť, p...
Chilli papričky drcené

Chilli papričky drcené

Jednodruhové koření

Středně pálivé papričky. Slouží jako dekorační ostré koření k masu i zelenině....
Tanzanie Tanga AA

Tanzanie Tanga AA

Káva Arabica

Nápoj je ostré, velmi bohaté chuti s vinnou nakyslostí. Podobá se keňské kávě, ale je méně kyselá. Někdy se jí též říká ...
Ibišek súdánský

Ibišek súdánský

Bylinky

Z květu ibišku se připravuje tradiční nápoj severní Afriky, osvěžující, nakyslé chuti. Lze ho pít teplý i studený, s cuk...
Rozmarýn mletý

Rozmarýn mletý

Jednodruhové koření

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají sp...
Rooibos červený

Rooibos červený

Rooibos

Rooibos jsou fermentované lístky rostliny Asphalatus linearis (čajovec kapský) původem z Jižní Afriky. Neobsahuje kofein...
Malawi Plus Pamwamba AA

Malawi Plus Pamwamba AA

Káva Arabica

Ač Malawi patří k nejmenším africkým zemím, které produkují kávu, velikost a vyzrálost chuti této kávy dosahuje ohromují...
Citronová kůra mletá

Citronová kůra mletá

Jednodruhové koření

Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť....
Zázvor mletý

Zázvor mletý

Jednodruhové koření

Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do sla...
Římský kmín mletý

Římský kmín mletý

Jednodruhové koření

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než trad...
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Jednodruhové koření

Římský kmín, nebo-li cumin, jsou semena rostliny s názvem šabrej kmínovitý. Má světlejší barvu a je protáhlejší než trad...
Rozmarýn

Rozmarýn

Jednodruhové koření

Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají sp...
Pomerančová kůra mletá

Pomerančová kůra mletá

Jednodruhové koření

Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masový...
Pískavice mletá

Pískavice mletá

Jednodruhové koření

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni....
Pískavice celá

Pískavice celá

Jednodruhové koření

Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni....
Pepř růžový (červený) celý

Pepř růžový (červený) celý

Jednodruhové koření

Růžový pepř, někdy též nazývaný červený, není pravý pepř, ale plod stromu pepřovce obecného. Červené bobule jsou křehké ...
Kajenský pepř mletý

Kajenský pepř mletý

Jednodruhové koření

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtro...
Křen mletý

Křen mletý

Jednodruhové koření

Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách ...
Koriandr mletý

Koriandr mletý

Jednodruhové koření

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých pe...
Koriandr celý

Koriandr celý

Jednodruhové koření

Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromat...
Černucha

Černucha

Jednodruhové koření

Černucha se užívá k ochucení chleba, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, na zeleninu, luštěniny. Má mírně ostrou chuť....
Jalovec celý

Jalovec celý

Jednodruhové koření

Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristi...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Jednodruhové koření

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, ...
Chilli mleté

Chilli mleté

Jednodruhové koření

Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a ...