Nejlepší koření vietnamské kuchyně

Není nad výtečnou polévku Pho. Zajímavé je, že v samotném Vietnamu má mnohem víc podob než ta, jakou jsme zvyklí si dopřávat v oblíbených vietnamských restauracích. Základem je mimo rýžové nudle a vývaru též koření, které je docela těžké v polévce správně identifikovat. Doporučujeme tedy výběr typických druhů, se kterými zvládnete oblíbené polévky s masem, rybou, mořskými plody nebo s tofu sami. Základní bylinkou je koriandr, který díky sušenému listu budete mít neustále k dispozici. Důležitý pak bude výběr nepostradatelné rýže a dobrého zeleného čaje, který se ke každému jídlu podává.

 
Více

Nejoblíbenější koření vietnamské kuchyně

 
Badyán celý

Badyán celý

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz....
Badyán celý BIO

Badyán celý BIO

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz....
Badyán mletý

Badyán mletý

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz....
Cibule smažená

Cibule smažená

Smažená cibulka - křupavá, voňavá a krásně dozlatova osmažená – přesně taková, jakou ji máte rádi, ale bez slz, nepořádku a pracného smažení. Ať už si ji dáte n...
Cibule uzená granulovaná BIO

Cibule uzená granulovaná BIO

Že je cibule v naší kuchyni nepostradatelná asi bude odmítat málokdo. Čerstvou cibuli nám může snadno nahradit granulovaná sušená verze, a díky ní tak při vařen...
Citronová tráva

Citronová tráva

Citronová tráva je jedno z těch koření, které umí v jídle rozehrát úplný koncert chutí. Má lehkou citrusovou vůni, připomínající limetku bez kyselosti, a jemně ...
Citronová tráva BIO

Citronová tráva BIO

Citronová tráva je jedním z těch koření, které dokáže s minimem námahy proměnit obyčejný pokrm v exotický zážitek. Jemná, lehce nasládlá citrusová vůně připomín...
Citronová tráva mletá

Citronová tráva mletá

Citronová tráva je jedním z pilířů thajské a vietnamské kuchyně, kde dodává pokrmům svěžest, lehkou citrusovou kyselost a jemnou kořenitou hloubku....
Česnek granulovaný

Česnek granulovaný

Česnek je základ dobrého vaření, ale přiznejme si to – někdy se s ním prostě nechceme loupat, krájet nebo mačkat. Granulovaný česnek řeší všechny tyto problémy za vás....
Česnek granulovaný BIO

Česnek granulovaný BIO

Česnek je základní surovina každé pořádné kuchyně. Ale ruku na srdce – kdo má vždycky čas a náladu ho loupat, mačkat a drhnout pak ulepené prsty?...
Česnek mletý

Česnek mletý

Mletý česnek je skvělá volba, když chcete výraznou česnekovou chuť, ale zároveň potřebujete, aby se dokonale spojil s ostatními ingrediencemi. Žádné loupání, žá...
Česnek mletý BIO

Česnek mletý BIO

Mletý česnek je dokonalý pomocník do kuchyně – žádné loupání, žádné drcení, jen čistá a intenzivní chuť připravená k použití. Díky jemnému mletí se krásně spojí...
Česnek plátky

Česnek plátky

Česnek je základní stavební kámen spousty receptů, a když je pěkně nakrájený na tenké plátky, je radost s ním pracovat. Tento sušený česnek zachovává intenzivní...
Galgán kořen mletý

Galgán kořen mletý

Galgán je aromatické koření, které svou chutí připomíná zázvor, ale je jemnější, méně ostré a má lehký citrusový podtón. Jeho chuť nezastíní ostatní suroviny, a...
Chilli Bird's Eye celé

Chilli Bird's Eye celé

Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, která na talíře celého světa dodává ohnivou jiskru....
Chilli Carolina Reaper drcené

Chilli Carolina Reaper drcené

Carolina Reaper je celosvětově nejpálivější chilli paprička, kterou je možné běžně zakoupit. Rozhodně i tak to však není jen tak ledajaké chilli, protože když ř...
Chilli Habanero celé

Chilli Habanero celé

Pokud chcete zažít legendární chilli habanero v jeho nejpřirozenější podobě, tyhle sušené celé papričky jsou ta správná volba. Čisté, intenzivní chilli, které s...
Chilli Habanero drcené

Chilli Habanero drcené

Hledáte něco mezi jemným mletým práškem a celými chilli papričkami? Drcené chilli habanero je přesně ta správná varianta! Ostré, výrazné, ale pořád ve formě mal...
Chilli Habanero mleté

Chilli Habanero mleté

Jemně mleté chilli papričky habanero je nejlepší volba, když chcete ostrou, rovnoměrně rozloženou pálivost v celém jídle. Má vysoce pálivou chuť s ovocnými tóny...
Chilli Jalapeño červené mleté

Chilli Jalapeño červené mleté

Jalapeño ve své červené variantě dozrává déle na slunci, což mu dodává plnější chuť, jemnou sladkost a o něco vyšší pálivost než jeho zelený protějšek....
Chilli Jalapeño Chipotle drcené

Chilli Jalapeño Chipotle drcené

Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s charakteristickým kouřovým aroma, které dodá vašim pokrmům příjemně uzenou pikantní chuť....
Chilli Jalapeño zelené mleté

Chilli Jalapeño zelené mleté

Jestli hledáte chilli, které přidá do jídla příjemnou pálivost, ale neodpálí vám chuťové buňky, jalapeño je ideální volba. Existuje ve dvou variantách – zelené a červené....
Chilli Kashmiri

Chilli Kashmiri

Chilli Kashmiri je přesně to pravé pro každého, kdo má rád barvu, chuť a lehkou pikantnost. Žádné drsné chilli peklo, ale pohodová paprička s mírným řízem a krá...
Chilli kroužky

Chilli kroužky

Jako první ochutnáváme jídlo očima. A přesně proto jsou chilli kroužky skvělé nejen na dochucení, ale hlavně jako atraktivní dekorace. Jejich sytá barva a výraz...
Chilli mleté

Chilli mleté

Nejenom mexická, indická nebo thajská kuchyně se neobejde bez chilli. Pro spoustu z nás patří chilli papričky mezi nejdůležitější koření v kuchyni, ať už vaříme...
Chilli mleté BIO

Chilli mleté BIO

V mnoha kuchyních po celém světě je chilli nepostradatelné, ať už jde o mexická tacos, indická kari nebo thajské stir-fry. Ale nejen tam, pro spoustu lidí je ch...
Chilli Naga Bhut Jolokia

Chilli Naga Bhut Jolokia

Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivosti) uznávána jako nejpálivější paprička na světě....
Chilli nitě

Chilli nitě

Někdy stačí jen malý detail a jídlo vypadá, jako by ho servíroval šéfkuchař. A přesně tohle umí chilli nitě, známé také jako chilli vlasy nebo chilli struny....
Chilli papričky drcené

Chilli papričky drcené

Jakmile na talíři přistane chilli, je jasné, že to nebude žádná nuda. A tyhle drcené sušené chilli papričky dodají jídlu přesně tu správnou dávku pálivosti, co ...
Kajenský pepř drcený

Kajenský pepř drcený

Tohle koření svým názvem tak trochu mate. Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) totiž není pepř, ale ve skutečnosti jsou to drcené chilli paprič...
Koriandr list

Koriandr list

Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů koriandru použijte místo hrsti čerstvých bylinek....
Koriandr mletý

Koriandr mletý

Koriandr patří mezi ten typ koření, který hned všechno rozvoní. Jeho jemně sladká chuť s citrusovým podtónem krásně zapadne do sladkých i slaných receptů od per...
Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
Kurkuma BIO

Kurkuma BIO

Tato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu....
Kurkuma drcená

Kurkuma drcená

Drcená kurkuma se obvykle nejprve opraží společně s dalším kořením, čímž směs koření získá novou výraznější kombinaci chutí....
Pepř bourbonský

Pepř bourbonský

Delikátní bourbonský pepř má výrazné oříškově jehličnatou chuť a je ostře pálivý. Vzhledem i velikostí je bourbonský pepř podobný pepři kubebovému....
Pepř černý celý

Pepř černý celý

Černý pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté s...
Pepř černý celý BIO

Pepř černý celý BIO

Černý pepř patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Má výraznou kořenitou chuť, která se nejprve projeví rychlým štípnutím, ale poté se r...
Pepř černý drcený

Pepř černý drcený

Černý pepř v drcené podobě je přesně to, co potřebujete, když chcete v jídle cítit jeho sílu, ale nechcete ho mít rozemletý na prach. Hrubší kousky pepře dodají...
Pepř černý Lampong

Pepř černý Lampong

Lampong je černý pepř, který pochází z indonéské oblasti Lampung v Jižní Sumatře. Hlavním exportním trhem tohoto druhu pepře je především USA, kde se ovšem použ...
Pepř černý mletý

Pepř černý mletý

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá ...
Pepř černý mletý BIO

Pepř černý mletý BIO

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře nepostradatelného parťáka při vaření. A když je pěkně namletý, krásně se spojí s ostatními ch...
Pepř Mac Khen

Pepř Mac Khen

Pepř Mac Khen pochází z divokých lesů Indonésie a Vietnamu a jeho chuť vás překvapí už při prvním použití. Kombinuje totiž svěží citrusové tóny s jemnou pikantn...
Pepř verbena

Pepř verbena

Malé kuličky tohoto výjimečného pepře ukrývají svěží citronové aroma, které je jemné, ale přitom nečekaně výrazné. Na jazyku vás nepopálí, zato pohladí mírnou h...
Římský kmín celý

Římský kmín celý

Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, chilli směsích, kebabu i pilafu a jeho te...
Římský kmín mletý

Římský kmín mletý

Pokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem indických, arabských i mexických receptů a ...
Skořice indonéská celá

Skořice indonéská celá

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie a vyznačuje se tvrdší kůrou a silnější, ostřejší chutí oproti jemnější skořici cejlonské....
Skořice indonéská celá BIO

Skořice indonéská celá BIO

Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má výraznou, kořenitou chuť, která je ostřej...
Skořice indonéská mletá

Skořice indonéská mletá

Když se řekne skořice, většině z nás se vybaví štrúdl, koláče a vánoční vůně. A právě ta z Indonésie je jako dělaná pro každodenní pečení i vaření....
Skořice indonéská mletá BIO

Skořice indonéská mletá BIO

Jemně namletá, sladce voňavá a krásně hřejivá. Indonéská skořice je klasikou, která nesmí chybět v žádné domácnosti, kde se peče, vaří a vůbec čaruje s vůněmi....
Zázvor mletý

Zázvor mletý

Zázvor je jedno z nejuniverzálnějších koření, které se v kuchyni neztratí. Má výraznou, pikantní chuť s citrusovým nádechem, která dokáže skvěle podtrhnout slad...
Zázvor mletý BIO

Zázvor mletý BIO

Zázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která se při vaření krásně propojí s ostatním...