Pepř sečuánský Timut celý BIO

 
Koření Pepř sečuánský Timut celý BIO
Balení 20 g 56 Kč koupit Balení 50 g 140 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 280,- / 100 g Cena: 280,- / 100 g

Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2 000 metrů ručně sbírají a suší místní farmáři. Plody sečuánského pepře se sklízí na podzim z obvykle divoce rostoucích keřů, které nejsou botanicky příbuzné s pravým pepřem, ale jedná se žlutodřev peprný. Zralé plody se po sklizni suší na slunci, dokud se neotevřou. Po otevření z plodů vypadnou malá černá semínka. Chuť tohoto pepře je obsažena především v otevřené slupce.

Sečuánský pepř Timut je prakticky nepostradatelný pro asijskou kuchyni, kde se často kombinuje s chilli. Ideální je do lehkých pokrmů z drůbeže a ryb připravovaných na Wok pánvi. Pokud sečuánský pepř ochutnáme, je pro něj charakteristické lehké brnění na rtech a mírné znecitlivění jazyka. Je vhodné ho před přidáním do pokrmu jemně opražit 1-2 minuty nasucho.

Chuť a vůně Palčivá pepřová chuť, ale ne tak ostrá, jako u černého pepře, výrazná zemitá a citrusová vůně.
Druh kuchyně, ve které se sečuánský pepř s oblibou používá
 
Na co se sečuánský pepř většinou používá
 
Kde se pěstuje Asie
Na co se používá Na dušená masa, steaky, pečenou kachnu, kuře, ryby a mořské plody, do polévek, bramborových, zeleninových a houbových pokrmů, rýže, luštěnin, tofu a při tepelné úpravě ovoce.
Zajímavost Tento "pepř" je pojmenován po čínské provincii S'-čchuan, která je známá svou pikantní kuchyní.
Země původu Nepál
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.