Pepř guinejský - rajská zrna
Jednodruhové koření
Guinejský pepř nepochází z pepřovníku, ale ze zázvorovité rostliny, která je podobná rákosu. Plody v podobě dlouhého lusku obsahují...
Rajská jablíčka
Jednodruhové koření
Sušená rajská jablíčka se používají do salátů, pomazánek, na pizzu, do zeleninových pokrmů a k vylepšení omáček s rajčaty a polévek...
Mozzarella s rajčátky BIO
Bio koření
Směs bylinek a solného květu na salát z rajských jablíček a italského sýru Mozzarella. Stačí koření smíchat s olivovým olejem,...
Sada koření - Sladké pečení
Sady koření
Výběrová degustační sada 12 koření na pečení v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a...
Sada koření - Pepře celého světa
Sady koření
Výběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průměr 5 cm a...
Šašlik
Směsi koření
Směs koření na pravý ruský šašlik, nebo-li marinované maso na špízu. V klasické variantě se na grilovací jehlu střídavě napichují...
Maharani Masála
Směsi koření
Indická směs koření Maharani Masála patří k těm jemnějším. Skvěle se hodí k pokrmům z rajčat, zelenině, polévkám, omáčkám, čočce a...
Jambalaya
Směsi koření
Aromatická pálivá směs koření kreolské kuchyně. Ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro...
Guacamole
Směsi koření
Stačí pár minut a máte připravený skvělý avokádový dip. Pořádně rozmačkejte zralé avokádo, smíchejte se směsí koření a dejte na půl...
Baharat
Směsi koření
Perská kuchyně má díky své bohaté historii, jedinečným chutím a aromatickému koření zvláštní postavení, pokud jde o kulinářské...
Pepř citronový hrubý
Směsi koření
V hrubozrnné směsi citronového pepře se nádherně snoubí příjemná pikantní chuť černého pepře s lehkými a osvěžujícími tóny citronu....
Tonka fazole BIO
Bio koření
Fazole Tonka se používají při přípravě moučníků, dezertů, nebo zmrzlin. Kromě sladké kuchyně se přidává tonka do rajčatových...
Salátové italské
Směsi koření
Směs koření na přípravu salátů (např. italského salátu Caprese), hodí se i k dochucení těstovin a rajčatových omáček....
Barbecue kouřové BIO
Bio koření
Speciálně vyladěná směs koření s kouřovým aroma pro grilování všech druhů masa, ryb, ale na hranolky nebo pečené brambory...
Tonka fazole
Jednodruhové koření
Fazole tonka jsou semena plodů stromu tonka. Po sklizni se semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu vynikne v...
Chili con carne
Směsi koření
Speciální pikantní směs koření na jedno z nejslavnějších texasko-mexických jídel. Chili con carne španělsky znamená chilli s masem...
Toskánské koření
Směsi koření
Směs koření na maso, těstoviny či rajskou omáčku....
Špagety
Směsi koření
Směs koření k úpravě špaget s obsahem soli max. 20 %....
Masála na ryby
Směsi koření
Indická směs na ryby je ostřejší směs, která se podobně jako Karí hodí ke kořenění různých pokrmů, i vegetariánských...
Masála na kuře
Směsi koření
Ostrá indická směs koření na maso pocházející ze severozápadní části Indie, z Rajasthanu. Můžete ji použít k úpravě drůbežího masa...
Garam Masála
Směsi koření
Směs koření Garam Masála jednoznačně patří k nejznámějšímu indickému koření, které se používá jak pro ochucení masitých jídel, tak...
Tymián
Jednodruhové koření
Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané...
Rozmarýn
Jednodruhové koření
Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako...
Oregano
Jednodruhové koření
Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy a...
Bobkový list mletý
Jednodruhové koření
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
Bobkový list celý
Jednodruhové koření
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům...
Bazalka
Jednodruhové koření
Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá...
Chilli Kashmiri
Jednodruhové koření
Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli...
Tymián BIO
Bio koření
Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané...
Oregano BIO
Bio koření
Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy...
Fenykl celý BIO
Bio koření
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy...
Bazalka BIO
Bio koření
Bazalka je bylinka s ostřejší aromatickou chutí, která povzbuzuje strávníky k jídlu a podporuje trávení. Sušená bazalka se používá...
Sada koření na grilování - Afrika
Sady koření
V Africe narazíte jak na divokou džungli, kam nevkročila lidská noha, tak i na moderní mnohamilionové metropole...
Sada koření na grilování - Střední Amerika
Sady koření
Tak jako nás v úžas přivádí tisíce let staré chrámy mayské kultury, tak i naše chuťové buňky šílí ze středoamerické kuchyně, která...
Sada koření na grilování - Jižní Amerika
Sady koření
Jižní Amerika je pro příznivce grilovaného masa ráj na zemi. Pro Brazilce je churrasco, nebo-li grilování, snad ještě důležitější,...
Grilovací koření Mexica
Směsi koření
Původní obyvatelé dnešního Mexika, Aztékové, čas od času přinášeli svým bohům oběti. Ale o maso, které je ochucené touto pikantní...
Jižní Amerika 2
Kávová cesta kolem světa
Brazílie je největším světovým vývozcem kávy a brazilská káva je pojmem. Z přístavu Port of Santos, v oblasti São Paulo, putuje...
Pepř cibulový
Směsi koření
Kombinace cibule a pepře napovídá, že tato směs koření si skvěle rozumí s pečeným i grilovaným masem jako jsou steaky, bifteky,...
Celer semeno
Jednodruhové koření
Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se...
Chakalaka
Směsi koření
Velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas....
Fenykl mletý
Jednodruhové koření
Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže,...
Kajunské koření
Směsi koření
Kajunské koření je hrubší pikantní směs koření amerického typu na grilování a pečení různých druhů mas, drůbeže, ryb, zeleniny nebo...
Bruschetta zeleninová
Směsi koření
Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a zeleniny na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách...
Bruschetta sýrová
Směsi koření
Sušená směs rajčat, aromatické směsi typu cheddar, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu...
Bruschetta bylinková
Směsi koření
Sušená směs rajčat, bazalky, cibule, česneku, oregana, soli a bylinek na bruschettu. Správná výslovnost je brusketa, ale v Čechách...
Aglio peperoncini
Směsi koření
Italská středně ostrá hrubá směs na špagety i jiné těstoviny, náplně těstovin, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo vaječné...
Harissa
Směsi koření
Tato původem tuniská, velmi oblíbená směs se řadí k nejpálivějším kořením. Používá se na ochucení pečených mas, dušené i grilované...
Adamovo medové koření
Směsi koření
Tato lahodná neostrá směs koření s medem je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma. Adamovo medové koření je vhodné třeba na...
Rozmarýn mletý
Jednodruhové koření
Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají spíš jako...
Kešu celé natural
Ořechy a laskominy
Kešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako...