anýz
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např. řepy, mrkve, zelí, okurek apod. Anýzové koření ...
badyán
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz....
citronová kůra
Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť. Lze ji použít i jako náhražku citronové t...
Cukr třtinový uzený
8 dní uzený třtinový cukr vás příjemně překvapí v barbecue omáčkách, salátech a různých masových pokrmech. Vyzkoušejte tímto uzeným cukrem ozdobit zmrzlinu nebo...
cukrové perly
Drobné cukrové perličky s chutí karamelu jsou skvělé k ochucení kávy, čaje nebo dezertů. Cukr se výborně hodí do mlýnků a vytvoří tak příjemnou dekoraci na jídelní stůl....
Dýňové koření
Velmi oblíbená tradiční podzimní směs koření na přípravu dýňového koláče, dýňových muffinů a dalších sladkých zákusků z dýní. Nebojte se ale toto koření použít ...
fenykl
Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivky drůbeže, na krocana, nadívané jehněčí,...
galgán
Kořen galgánu připomíná chutí i vůní zázvor. Na rozdíl od zázvoru je ale jeho chuť podstatně jemnější a navíc doplněná příjemným citrusovým nádechem....
hřebíček
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé maso, hlavně skopové a zvěřinu....
jogurtové koření
Originální směs koření dodá novou úžasnou chuť jogurtu a dalším vašim oblíbeným mléčným pochoutkám. Dopřejte si přirozenou sladkost bio jablek doplněnou hebkým ...
kampotský pepř
Černý pepř z Kampotu vám připraví úžasnou cestu exotické chuti, která je plná silné a aromatické štiplavosti s ovocnými tóny. Toto všestranné koření dodá vašim ...
kardamom
Plody byliny kardamovníku obecného (zelená zrna) obsahují semena a jsou vysoce ceněným kořením. Kardamom (též nesprávně kardamon) chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově....
koriandr
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z nabízených tří variant a mají ...
koření do čokolády
Jestli milujete horkou čokoládu nebo kakaové nápoje, tak toto koření je přesně tím, co vaše sladké chvíle potřebují! Tato jedinečná směs z bio kokosového a třti...
koření na pražené mandličky
Chystáte se připravit něco speciálního na oslavu nebo prostě jen chcete doplnit sladký jídelníček o něco nevšedního? S touto směsí koření na pražené mandličky p...
Levandulový květ
Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě bylinných octů. Též se přidává ...
muškátový ořech
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže okořenit značné množství rozličných jídel....
Ovocná pánev BIO
Ovocná pánev je jedinečná směs koření, která dodá vašim pokrmům z ovoce či zeleniny svěží a jemně kořeněnou chuť. Kombinace sladkého tonkového a javorového cukr...
Ovocný salát BIO
Směs koření je namíchána tak, aby zdůraznila přirozenou chuť ovoce a zároveň poskytla nový vzrušující chuťový zážitek....
pepř
Verbena pepř je rozhodně jedním z nejvíce fascinujících koření v jižní Asii. Když otevřete sáček s pepřem verbena, jeho malé bobule vás okouzlí úžasným jemným a...
perníkové koření
Koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného perníku, koláčů nebo buchet s perníkovou příchutí, ale též se skvěle hodí na vánoční perníčky a čajové sušenky....
pomerančová kůra
Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masových jídel, ovocných moučníků, perníků a vdolků....
Pomerančová kůra drcená BIO
Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na omáčky, marinády i polévky a samozřejmě v ...
skořice
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené, nezralé plody skořicovníku (Cinnamomum cassia). Tento název koření získalo pro svůj vzhled, ...
Spekulatius
Okouzlující chuť legendárních holandských a belgických kořeněných sušenek Speculatius, známé také jako Speculoos nebo Dutch Windmill Cookies....
Štrůdl
Směs koření pro ochucení klasického štrůdlu nebo jablečných koláčů a závinů....
Tiramisu BIO
Tato směs koření dodá vašemu tiramisu ten správný italský šmrnc! Tento lahodný topping kombinuje tradiční kakaovou chuť s jemnou sladkostí sušené panela třtinov...
tonka
Fazole tonka jsou semena plodů stromu silovoň obecný. Po sklizni se semena až jeden rok suší a fermentují. Během tohoto procesu vynikne v plodech tonky chuť van...
třtinový cukr
Směs třtinového cukru se strouhaným kokosem kombinuje delikátní karamelovou příchuť se svěží chutí kokosu. Tento ochucený třtinový cukr se hodí do všech horkých...
vafle
Toto koření je sladká a voňavá směs, která přináší jedinečnou chuť do vašich dezertů. Kombinuje kokosový cukr a třtinový cukr pro přírodní sladkost, kterou dopl...
vanilka
Mletá vanilka se hodí především do koláčů, pudinků, keksů, sladkých tvarohů, náplní do dortů, bábovek apod. Aromatické látky vanilky nejsou příliš těkavé, cítím...
vanilkový cukr
Vanilkový cukr vás zavede do světa sladkých, aromatických chutí díky jedinečné bourbon vanilce. Ta je považována za jednu z nejkvalitnějších vanilek na světě a ...
Vánoční sušenky
Připravte své vánoční sušenky s jedinečnou směsí tradičního vánočního koření, která je pečlivě vybráno tak, aby dodalo vašemu cukroví ten pravý vánoční nádech....
Vánoční štóla
Jak název napovídá, tato originální německá směs koření je určená k ochucení klasické vánoční štóly. Nemusíme se ale omezovat a s úspěchem ji využijeme i při oc...
zázvor
Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do slaných i sladkých pokrmů. Je vhodný na drů...