Mletá bílá hořčice / Bylinkový čaj

Mletá hořčice bílá je skvělý způsob, jak získat intenzivní chuť hořčičného semínka bez nutnosti jeho drcení. Jemný prášek se rychle spojí s tekutinami a okamžitě začne uvolňovat svou charakteristickou pikantnost. Zatímco celá semínka jsou vcelku spíše jemná, mletá forma přináší tu správnou štiplavost, která je známá z hořčic, marinád a pikantních směsí. Díky své schopnosti rychle se rozpustit a propojit s ostatními ingrediencemi je ideální do omáček, polévek nebo na ochucení masa.

Mletá hořčice je samozřejmě také skvělý základ pro domácí hořčici, hořčičné marinády nebo zahušťování omáček. Stačí ji smíchat s vodou, octem, solí, cukrem nebo medem a vytvoříte si vlastní domácí hořčici s intenzitou podle chuti.

Kam se mletá hořčice nejlépe hodí?

Díky své jemné konzistenci se skvěle hodí tam, kde potřebujete rychle a rovnoměrně rozložit chuť.

  • Domácí hořčice – Smíchejte mletou hořčici s octem, pivem, medem nebo vínem, nechte ji rozležet a získáte poctivou domácí hořčici s přesně takovou ostrostí, jakou máte rádi.
  • Omáčky a polévky – Přidává se do smetanových i rajčatových omáček, kde přidává jemnou pikantnost a zvýrazňuje ostatní chutě. Skvěle doplní i sýrové omáčky.
  • Marinády a dresinky – Díky mleté konzistenci se rychle spojí s oleji a octy, což ji dělá perfektní do marinád na maso, ryby i zeleninu. Výborná je i v medovo-hořčičných zálivkách na saláty.
  • Kořenící směsi – Mletá forma je prakticky nezbytná volba do grilovacích směsí, na steaky, drůbež nebo do mletého masa. Hodí se i do uzenářských receptur, kde pomáhá propojit chutě a přidává mírnou ostrost.
  • Luštěniny a zelenina – Hořčice také perfektně dochutí dušené luštěniny, pečenou zeleninu nebo bramborové pokrmy. Stačí špetka a jídlo dostane zajímavý pikantní nádech.

Mletá hořčice je skvělým tajným trumfem v kuchyni, který dodá pikantní říz a propojí chutě v mnoha pokrmech. Pokud chcete něco opravdu zajímavého, zkuste ji přidat do bramborové kaše nebo šťouchaných brambor s máslem a smetanou – výsledek bude krémový, jemně pikantní a nečekaně lahodný. Skvěle funguje také v domácích pomazánkách, třeba v kombinaci s tvarohem, vejci nebo avokádem. A pokud rádi experimentujete, zkuste ji smíchat s medem a použít jako rychlou glazuru na pečenou zeleninu nebo maso. Mletá hořčice je prostě koření, které zvládne mnohem víc než jen domácí hořčici.

Datum minimální trvanlivosti 30. 9. 2027
Země původu Česká republika
Hořčice je dostupná v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se hořčice s oblibou používá
 
Na co se hořčice většinou používá