Domácí zabijačkové hody
Zapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jak...
Jak je zboží zabaleno?
V našem Království přistupujeme s nejvyšší péčí nejen k samotným produktům, ale i k jejich zabalení, které je pro udržen...
Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín
Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguj...
Tip: #46: Maso a grilování s bylinkovým máslem
Bylinkové máslo nepatří jen na bagetu. Naopak – na grilu a v troubě s masem dělá úplné zázraky. Ať už chystáte kuřecí st...
Ryby na bylinkovém másle – jednoduché, voňavé a zatraceně dobré
Někdy není třeba vymýšlet složitosti. Stačí čerstvý filet, kousek bylinkového másla a trocha trpělivosti při pečení nebo grilování....
Velikonoční francouzský quiche
Francouzský quiche ve velikonočním kabátku s křehkým těstem, nadýchanou vaječnou náplní, slaninou, pórkem, sýrem a voňav...
Historie vánočních františků
Vánoční františky mají v české kultuře hluboké kořeny a jejich historie sahá až do dob, kdy byly vonné dřeviny a byliny ...
Perníkové crincles
Pokud jste milovníci perníkového koření a máte rádi měkké a vláčné sušenky, rozhodně musíte vyzkoušet perníkové crincles....
Recept na dokonalé perníčky
Vánoce se blíží a s nimi i čas na přípravu těch nejoblíbenějších sladkostí – perníčků. Perníčky jsou tradičním pečivem, ...
Jak namíchat perníkové koření
Připravit si domácí směs perníkového koření může být skvělý způsob, jak si přizpůsobit chutě a experimentovat s různými ...
Domácí barbecue omáčky
Jestli rádi grilujete, tak byste si rozhodně měli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí barbecue omáčku. Je to překvapivě jed...
Soutěž o provozovnu Prahy 4
Bylo to pro nás velké překvapení, když nám jedna paní zákaznice říkala, že pro nás hlasovala v soutěži o provozovnu Prahy 4....
Máte to k nám z ruky?
Po zkušebním provozu jsme v našem e-shopu naplno zprovoznili zasílání koření, kávy, čaje, bylinek i ořechů a sušených plodů poštou....
Kontakty
Království chuti Obchod s kořením, kávou a čajem Adresa: Nuselská 10 140 00 Praha 4 - Nusle Tel.: 226 216 926 E-mail: ob...
Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření
Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejle...
Umění pražení koření
Okouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý,...
Tip #8: Koření používejte střídmě
Při práci s kořením je rozumné začít s menším množstvím a postupně přidávat, abyste dosáhli požadovaného chuťového profilu....
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Koření na pečené kuře
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý...
Vše o českém kmínu
Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak ...
Prachovnice na koření, čaj i kávu
Chystáte se na vánoční úklid v kuchyni? Nezapomeňte si udělat pořádek i v koření, bylinkách i čajích a pořiďte si krásné...
Čas dýní a dýňových receptů
Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech ...
Váš královský průvodce kořením
Už žádná nuda v kuchyni. Tak, jako malíře inspiruje plná paleta barev, bude vás při vaření inspirovat plná polička barev...
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...
Sečuánská kuchyně
Výjimečnost sečuánské kuchyně je tak výrazná, že UNESCO prohlásilo hlavní město provincie Čcheng-tu za město gastronomie...
Řecký gyros
Možná někoho překvapí, že gyros je v řecké kuchyni poměrně nováček a i když některé pověsti říkají, že jeho kořeny sahaj...
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?
Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé pap...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít s...
Jak na dokonalé svařené víno
Historie svařeného vína sahá až do dávných časů, kdy lidé zjistili, že kombinace horkého vína a voňavého koření má kouze...
Zlatá bohyně kurkuma
Kurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské ...
Pepř je král koření
Ve starověku se milovníci pepře trmáceli až do Indie. To už se dnes nemusí, stačí si zaběhnout do Nuslí :-). Děkujme Ale...
Boules Orientales
Nejprve si připravíme hummus, ze kterého následně budeme tvořit kuličky....
Španělské rudé perly
V tomto stále mrazivém, ale slunečném únorovém týdnu, bychom vás rádi seznámili s červenou krasavicí z pestré paprikové rodiny....
Ostrý Valentýn
Valentýn se u nás rychle ujal a každý se snaží ulovit to své srdce a potěšit milovanou osobu, případně osoby....
Velká papriková revoluce
Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l....