Fenykl celý
Bylinky
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy....
Zázvor řezaný
Bylinky
Kořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas....
Shou Mei - Čaj dlouhověkosti
Bílé a žluté čaje
Tento bílý čaj z čínské provincie Fujian se pro svou rezavou barvu čajových lístků a pupenů nazývá obočí dlouhověkosti....
Golden Yunnan FOP
Černé čaje
Tento čaj pochází z čínské provincie Yunnan, hornaté oblasti s průměrnou nadmořskou výškou 1980 metrů a chladným podnebím....
Dárková sada zelených čajů
Dárkové sady čajů
Prozkoumejte s touto sadou tajemství čínské čajové kultury, která se rozvíjela po tisíciletí. Od vznešeného a silného Ne...
Oolong Formosa
Oolong
Oolong je označení pro skupinu polozelených čínských čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování, zahrnující z...
Oolong mléčný
Oolong
Oolong je označení pro skupinu polozelených čínských čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování, zahrnující z...
Anýz celý BIO
Bio koření
Když otevřete sáček s anýzem a přivoníte, hned je vám jasné, že tohle nebude jen tak ledajaké koření. Sladká vůně, která...
Badyán celý BIO
Bio koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názve...
Citronová kůra drcená BIO
Bio koření
Sušená citronová kůra je vynikající na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Kromě zmíněných ryb a mořskýc...
Fenykl celý BIO
Bio koření
Fenykl jako koření se užívá především do vánočního pečiva, perníku, koláčů, pudinků, do nakládané zeleniny, zvláště do červené řepy....
Mandarinková kůra drcená BIO
Bio koření
Sušená drcená mandarinková kůra má v kuchyni široké možnosti použití od marinád, přes dochucení masa až po kompoty a marmelády....
Pepř sečuánský Timut celý BIO
Bio koření
Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské vý...
Pomerančová kůra drcená BIO
Bio koření
Obzvláště v čínské kuchyni má pomerančová kůra a její chuť prakticky nezastupitelnou úlohu. Najdeme ji v receptech na om...
Skořice indonéská celá BIO
Bio koření
Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má v...
Skořice indonéská mletá BIO
Bio koření
Skořice se používá jak do sladkých pokrmů, tak také do slaných masitých jídel čínské a indické kuchyně. Skořicí můžete o...
Sada koření - Pepře celého světa
Dárkové sady koření
Výběrová degustační sada 12 různých pepřů v kovových kořenkách. Sada má rozměr 22 x 17 cm. Jednotlivé kořenky mají průmě...
Anýz celý
Jednodruhové koření
Anýz je koření, které má sílu. Jeho aroma je sladké jako bonbón, ale přitom trochu štiplavé, s lehkým závanem lékořice a...
Badyán celý
Jednodruhové koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názve...
Badyán mletý
Jednodruhové koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názve...
Fenykl mletý
Jednodruhové koření
Mletý fenykl se používá k ochucení polévek, do omáček, při pečení sladkého pečiva, chleba, na vepřovou pečeni, do nádivk...
Chilli Carolina Reaper drcené
Jednodruhové koření
Carolina Reaper je celosvětově nejpálivější chilli paprička, kterou je možné běžně zakoupit. Rozhodně i tak to však není...
Chilli Naga Bhut Jolokia
Jednodruhové koření
Chilli paprička Naga Bhut Jolokia byla dlouhou dobu (až do roku 2007) se svou pálivostí 1 000 000 SHU (jednotka pálivost...
Pepř sečuánský celý
Jednodruhové koření
Sečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti ne...
Pepř sečuánský mletý
Jednodruhové koření
Sečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keř...
Skořice cejlonská mletá
Jednodruhové koření
Cejlonská skořice mletá je jemnější sestra běžně dostupné indonéské (čínské) skořice. Má papírově tenkou kůru, sladkou c...
Skořice indonéská mletá
Jednodruhové koření
Tato mletá skořice se vyrábí ze sušené kůry skořicovníku pěstovaného v Indonésii. Na rozdíl od skořice cejlonské je její...
Skořicové květy
Jednodruhové koření
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené, nezralé plody skořicovníku (Cinnamomum cassia)....
Čínská kuchyně
Směsi koření
Základní univerzální směs koření pro snadnou přípravu jídel ve stylu čínské kuchyně....
Glutasůl
Směsi koření
Směs soli a glutamanu sodného, která se používá pro zvýraznění chuťi a dosolení masa i dalších pokrmů....
Koření pěti vůní
Směsi koření
Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny),...
Perníkové koření
Směsi koření
Koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného perníku, koláčů nebo buchet s perníkovou příchutí, ale též se...