Pepř cejlonský černý celý

 
Koření Pepř cejlonský černý celý
Balení 30 g 42 Kč koupit Balení 80 g 112 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g
Cena: 140,- / 100 g
Jak se černý pepř řekne:
latinsky: Piper nigrum
slovensky: čierny cejlónsky korenie
anglicky: black ceylon pepper
německy: schwarzer Ceylonpfeffer
francouzsky: poivre noir de ceylan
vietnamsky: tiêu đen ceylon
rusky: черный цейлонский перец

Tak, jako je cejlonský čaj pojem mezi čaji, tak cejlonský pepř je pojem mezi pepři. Není totiž pepř jako pepř. Ten cejlonský se řadí k nejlepším na světě díky vysokému obsahu piperinu, který dodává pepři pálivost, a výjimečně bohatému aroma.

Použití tohoto pepře je stejné jako u běžného černého pepře, jen se jej obvykle dává menší množství, protože jeho chuť je intenzivnější.

Chuť a vůně Intenzivní peprná chuť s květinovým a citrusovým aroma.
Druh kuchyně, ve které se černý pepř s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Srí Lanka
Na co se používá Do polévek a omáček, na všechny druhy masa a ryb, do salátů, dresinků, zeleninových, bramborových i houbových pokrmů.
Příprava Černý pepř doporučujeme mlít těsně před použitím, aby si zachoval co největšího množství aromatických látek.
Země původu Srí Lanka