Koření Pepř cejlonský černý celý

Pepř cejlonský černý celý

 

Koření Pepř cejlonský černý celý

Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.

Vyhledat podobný produkt

Tak, jako je cejlonský čaj pojem mezi čaji, tak cejlonský pepř je pojem mezi pepři. Není totiž pepř jako pepř. Ten cejlonský se řadí k nejlepším na světě díky vysokému obsahu piperinu, který dodává pepři pálivost, a výjimečně bohatému aroma.

Použití tohoto pepře je stejné jako u běžného černého pepře, jen se jej obvykle dává menší množství, protože jeho chuť je intenzivnější.

Chuť a vůně Intenzivní peprná chuť s květinovým a citrusovým aroma.
Kde se pěstuje Srí Lanka
Na co se používá Do polévek a omáček, na všechny druhy masa a ryb, do salátů, dresinků, zeleninových, bramborových i houbových pokrmů.
Příprava Černý pepř doporučujeme mlít těsně před použitím, aby si zachoval co největšího množství aromatických látek.
Země původu Srí Lanka
Etiketa pro cejlonský celý černý pepř
Jak se černý pepř řekne:
latinsky: Piper nigrum
slovensky: čierny cejlónsky korenie
anglicky: black ceylon pepper
německy: schwarzer Ceylonpfeffer
francouzsky: poivre noir de ceylan
vietnamsky: tiêu đen ceylon
Druh kuchyně, ve které se černý pepř s oblibou používá
 
Na co se černý pepř většinou používá