Piri-Piri
Směsi koření
Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na kuřecí nebo rybí maso a omáčky. Nejslavnější je recept na...
Sumah
Jednodruhové koření
Sumah je červený prášek kyselé chuti z umletých plodů keře škumpy koželužské. S oblibou se užívá v turecké, arabské a li...
Muškátový květ celý
Jednodruhové koření
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - t...
Chilli Jalapeño Chipotle drcené
Jednodruhové koření
Chipotle jsou drcené červené chilli papričky Jalapeño s charakteristickým kouřovým aroma, které dodá vašim pokrmům příje...
Klobásové koření
Směsi koření
Pokud jste nadšenci do domácí výroby klobás nebo prostě milujete klasické chutě tradiční české kuchyně, naše klobásové k...
Pepř kubebový
Jednodruhové koření
Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až j...
Pepř dlouhý
Jednodruhové koření
Pepř dlouhý jsou plody tropické rostliny pepřovníku ve tvaru šištic asi 2,5 cm dlouhých. Jeho chuť je ostrá a mírně slad...
Tandoori Masála
Směsi koření
Stačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali ...
Perníkové koření
Směsi koření
Koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného perníku, koláčů nebo buchet s perníkovou příchutí, ale též se...
Chimichurri
Směsi koření
Argentinská mírně ostrá směs koření a zeleniny, která se používá se k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky...
Aglio peperoncini
Směsi koření
Italské středně ostré koření na špagety i jiné těstoviny, pizzu, saláty, grilovanou zeleninu nebo do marinád na grilované maso....
Dětenické středověké koření
Směsi koření
Proměňte svůj jídelní stůl ve středověkou krčmu pomocí této speciální směsi koření pro přípravu jemně pálivé marinády na...
Adamovo medové koření
Směsi koření
Neostrá a mírně sladká směs na pečená žebírka, křidýlka, vepřovou panenku i pečeni....
Grilovací koření nepálivé
Směsi koření
Rádi si vychutnáte příjemně okořeněné grilované maso a nechcete, aby vám u toho shořela pusa? Nebo máte děti, které si t...
Grilovací koření pro děti
Směsi koření
Tato speciálně namíchaná směs koření je ale navržena tak, aby vyhovovala nejen dětem, ale také všem, kteří preferují jem...
Asado
Směsi koření
Tato směs je ideální pro grilování masa, zejména hovězího, kde se plně rozvine bohatost chutí. Kromě červeného masa je v...
Rozmarýn mletý
Jednodruhové koření
Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají sp...
Ostropestřec plod
Bylinky
Působí příznivě na činnost jater, trávení a na udržování normální hladiny glukózy v krvi. Přispívá k přirozené obranysch...
Citronová kůra mletá
Jednodruhové koření
Citronovou kůru používáme v české kuchyni tradičně do těst a k masu (především rybám), kterým dodá citronovou příchuť....
Hřebíček mletý
Jednodruhové koření
Hřebíček je velmi aromatické koření. Používá se při přípravě sladkých pokrmů a pečiva, zvláště vánočního. Také na tmavé ...
Fish Masála
Směsi koření
Speciálně namíchaná směs koření indické kuchyně pro přípravu ryb a mořských plodů....
Chicken Tikka Masála
Směsi koření
Pro ty, kteří milují indickou kuchyni, je Chicken Tikka Masála pokrmem, který není třeba představovat. Tato klasika si n...
Koření pěti vůní
Směsi koření
Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa či drůbeže (např. populární pekingské kachny),...
Gyros bylinkový
Směsi koření
Decentně pálivá směs s příjemnou bylinkovou chutí tymiánu a rozmarýnu pro přípravu tradičního řeckého gyrosu, souvlaki a...
Zázvor mletý
Jednodruhové koření
Zázvor je koření získávané z oddenků rostliny zázvoru lékařského. Používá se především v indické a čínské kuchyni do sla...
Tymián
Jednodruhové koření
Tymián se užívá pro svou výraznou chuť i vůni samostatně nebo jako součást směsí koření na ryby, drůbež, zvěřinu a do sekané....
Rozmarýn
Jednodruhové koření
Rozmarýn je stálezelená léčivá rostlina a také velmi aromatické silné koření (využívají se úzké listy, které vypadají sp...
Pomerančová kůra mletá
Jednodruhové koření
Sušená mletá pomerančová kůra dodá pokrmům lehký ovocný nádech. Hodí se např. do omáček, asijských zeleninových a masový...
Pískavice mletá
Jednodruhové koření
Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni....
Pískavice celá
Jednodruhové koření
Semena pískavice, které se též říká fenugreek nebo-li řecké seno, se používají celá nebo pomletá v asijské a arabské kuchyni....
Pepř zelený mletý
Jednodruhové koření
Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají...
Pepř zelený celý
Jednodruhové koření
Pepř zelený je stejně jako bílý a černý plodem pepřovníku černého, ale v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají...
Kajenský pepř mletý
Jednodruhové koření
Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtro...
Oregano
Jednodruhové koření
Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou...
Nové koření mleté
Jednodruhové koření
Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do m...
Nové koření celé
Jednodruhové koření
Nové koření jsou plody stromu pimentovníku pravého. Jako jedno z mála koření pochází ze Střední Ameriky. Používá se do m...
Muškátový květ mletý
Jednodruhové koření
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - t...
Kurkuma
Jednodruhové koření
Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
Koriandr mletý
Jednodruhové koření
Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých pe...
Koriandr celý
Jednodruhové koření
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromat...
Kopr
Jednodruhové koření
Vrcholové lístky kopru, které můžete použít stejně jako čerstvý kopr do omáčky, salátů, pomazánek a při výrobě bylinkového octa....
Jalovec celý
Jednodruhové koření
Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristi...
Chilli Bird's Eye celé
Jednodruhové koření
Od klidných vesnických kuchyní v Ugandě, až po rušné pouliční trhy v Bangkoku, chilli Bird's Eye je už dlouho přísadou, ...
Chilli mleté
Jednodruhové koření
Chilli mleté jsou středně pálivé jemně umleté chilli papričky různých exotických druhů, které se pěstují v tropických a ...
Hořčice černá celá
Jednodruhové koření
Černá hořčice se používá v domovech a restauracích po celé jižní Asii. Vhodné je předem ji opražit na oleji nebo přepušt...
Hořčice bílá mletá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných o...
Hořčice bílá celá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných o...
Estragon
Jednodruhové koření
Estragon je jedno z nejvýznamnějších koření, které přináší kouzlo francouzské kuchyně přímo na váš stůl. Tato aromatická...
Cibule mletá
Jednodruhové koření
Už žádné slzy při krájení čerstvé cibule a žádné překvapení velkými kousky cibule ve vašich pokrmech. S touto jemně mlet...
Bobkový list mletý
Jednodruhové koření
Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům....