Kari indické
Směsi koření
Středně pikantní klasická směs koření na přípravu indického kuřecího či vegetariánského kari....
Kari zelené
Směsi koření
S touto směsí koření objevíte chuť legendárního thajského kuřecího nebo vegetariánského zeleného kari....
Skořice indonéská celá BIO
Bio koření
Indonéská skořice pochází ze skořicovníku pěstovaného v tropických oblastech Indonésie. Její kůra je pevná, silná a má v...
Skořice cejlonská mletá BIO
Bio koření
Jemně mletá cejlonská skořice je opravdová delikatesa mezi skořicemi. Na rozdíl od běžnější indonéské varianty není štip...
Pepř Tellicherry
Jednodruhové koření
Názvem Tellicherry se označuje výběrový černý pepř, který se, na rozdíl od běžného pepře, sklízí v co nejvyšším stádiu zrání....
Kari pro děti
Směsi koření
Tato nepálivá, nedráždivá směs karí indického typu bez soli je vhodná pro děti od 3 let a také pro šetrné dietní pokrmy,...
Vanilka lusk Bourbon Uganda
Jednodruhové koření
Tento kvalitní a krásný lusk vanilky klasické odrůdy Bourbon pochází z Ugandy. Vanilkové lusky se v kuchyni používají ne...
Chilli Kashmiri
Jednodruhové koření
Chilli Kashmiri je přesně to pravé pro každého, kdo má rád barvu, chuť a lehkou pikantnost. Žádné drsné chilli peklo, al...
Skořice indonéská mletá BIO
Bio koření
Jemně namletá, sladce voňavá a krásně hřejivá. Indonéská skořice je klasikou, která nesmí chybět v žádné domácnosti, kde...
Kurkuma BIO
Bio koření
Tato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu....
Hořčice bílá celá BIO
Bio koření
Hořčičné semínko patří mezi nejnenápadnější, ale přitom nejvýraznější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s pos...
Badyán celý BIO
Bio koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názve...
Anýz celý BIO
Bio koření
Když otevřete sáček s anýzem a přivoníte, hned je vám jasné, že tohle nebude jen tak ledajaké koření. Sladká vůně, která...
Mangový prášek
Jednodruhové koření
Sušený rozemletý mangový prášek, nebo jak se mu v Indii říká amchur, je tajná zbraň místních kuchařů. Dodává jídlům jemn...
Sůl černá
Jednodruhové koření
Černá sůl, známá také jako Kala Namak, je skutečný chuťový originál. Ačkoliv má spíš růžovošedou barvu (v krystalech až ...
Kardamom černý
Jednodruhové koření
Kardamom černý – intenzivní koření s kouřovým aroma Kardamom černý je výrazné a aromatické koření, které se od svého zel...
Chilli Carolina Reaper drcené
Jednodruhové koření
Carolina Reaper je celosvětově nejpálivější chilli paprička, kterou je možné běžně zakoupit. Rozhodně i tak to však není...
Zázvor řezaný
Bylinky
Kořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas....
Pískavice listy
Jednodruhové koření
Jestli vám něco chybí na poličce s kořením a ještě o tom nevíte, tak jsou to sušené listy pískavice. Tohle exotické koře...
Kurkuma drcená
Jednodruhové koření
Drcená kurkuma se obvykle nejprve opraží společně s dalším kořením, čímž směs koření získá novou výraznější kombinaci chutí....
Skořice cejlonská mletá
Jednodruhové koření
Cejlonská skořice mletá je jemnější sestra běžně dostupné indonéské (čínské) skořice. Má papírově tenkou kůru, sladkou c...
Ajowan
Jednodruhové koření
Ajowan (adžvan), známý také jako koptský kmín, je koření s výraznou chutí a ještě intenzivnější vůní. Připomíná tymián, ...
Pepř sečuánský celý
Jednodruhové koření
Sečuánský pepř je jedno z nejvýraznějších a nejzajímavějších asijských koření. I když se mu říká pepř, ve skutečnosti ne...
Pepř dlouhý
Jednodruhové koření
Dlouhý pepř je výraznější bratranec klasického černého pepře, ale s jedinečným aromatickým profilem. Jeho chuť je nejen ...
Tandoori Masála
Směsi koření
Stačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali ...
Kari Madras
Směsi koření
Jedna z nejoblíbenějších variant kari anglického typu, která je vhodná především na masové a zeleninové směsi, zeleninov...
Kardamom zelená zrna
Jednodruhové koření
Kardamom v zelených tobolkách je jedna z nejvoňavějších a nejluxusnějších podob tohoto orientálního koření. Uvnitř se uk...
Čertovo lejno mleté
Jednodruhové koření
Jemně mletá asafoetida, nebo-li lidově „čertovo lejno“ je varianta tohoto unikátního koření, která se snadno dávkuje a r...
Assam
Černé čaje
Kvalitní třída indického čaje pěstovaného v oblasti Ássám. Velmi povzbuzující nálev z Assamu je silný, s bohatou vůní a plným tělem....
Šafrán
Jednodruhové koření
Šafrán je král koření – nejen kvůli své jedinečné chuti a vůni, ale i proto, že jeho sběr je neuvěřitelně pracný....
Fish Masála
Směsi koření
Speciálně namíchaná směs koření indické kuchyně pro přípravu ryb a mořských plodů....
Chicken Tikka Masála
Směsi koření
Pro ty, kteří milují indickou kuchyni, je Chicken Tikka Masála pokrmem, který není třeba představovat. Tato klasika si n...
Garam Masála
Směsi koření
Legendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny....
Dátá Chai Masála
Směsi koření
Koření k přípravě vynikajícího tradičního indického černého čaje s mlékem, který má povzbudivý účinek....
Skořice indonéská mletá
Jednodruhové koření
Když se řekne skořice, většině z nás se vybaví štrúdl, koláče a vánoční vůně. A právě ta z Indonésie je jako dělaná pro ...
Římský kmín mletý
Jednodruhové koření
Pokud milujete vůni orientálních jídel, římský kmín (nebo cumin) by vám v kuchyni rozhodně neměl chybět. Je základem ind...
Římský kmín celý
Jednodruhové koření
Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, c...
Pískavice mletá
Jednodruhové koření
Možná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná....
Pískavice celá
Jednodruhové koření
Kdo se rád toulá vůněmi indické, arabské nebo severoafrické kuchyně, ten se s pískavicí určitě potkal. Možná jste na ní ...
Pepř černý celý
Jednodruhové koření
Černý pepř je jedno z nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších koření na světě. Má ostrou, kořenitou chuť, která se nejpr...
Kurkuma
Jednodruhové koření
Kurkuma je klíčovou složkou tradiční indické kuchyně a je ceněna pro svou schopnost obohatit jídla o nezaměnitelnou chuť a barvu....
Koriandr mletý
Jednodruhové koření
Koriandr patří mezi ten typ koření, který hned všechno rozvoní. Jeho jemně sladká chuť s citrusovým podtónem krásně zapa...
Koriandr celý
Jednodruhové koření
Celá semínka koriandru jsou nepostradatelnou součástí mnoha světových kuchyní. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou ch...
Černucha
Jednodruhové koření
Černucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mír...
Kari listy
Jednodruhové koření
Kari (curry) listy nejsou kari koření, jak by se mohlo zdát. Jsou to aromatické lístky stromu kari, které dodávají pokrm...
Hořčice černá celá
Jednodruhové koření
Jestli chcete, aby se u vás doma vařilo jako v pravé indické kuchyni, černá hořčice nesmí chybět. Tahle malá semínka maj...
Hořčice bílá celá
Jednodruhové koření
Hořčičné semínko patří mezi ta nejnenápadnější, ale zároveň nejúčinnější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s ...
Čertovo lejno s kurkumou
Směsi koření
Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specif...
Badyán mletý
Jednodruhové koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názve...
Badyán celý
Jednodruhové koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názve...