Nejlepší koření na rýži

Rýže jako hlavní jídlo nebo oblíbená příloha, připravená na bílo nebo jako paela. Má nespočet odrůd a mnoho variant dokonalé přípravy. Rýže se dá často pokazit. Ale také vylepšit a to jak vzhledově, tak i chutí. Varianta žluté rýže, kterou obarvíte pomocí kurkumy nebo některou z kari směsí, je známá. Vyzkoušejte třeba novou verzi s tandoori masala červenou. S rýží se dají míchat různé druhy koření a bylinek. Ozdobit se dá oříšky, rozinkami nebo sezamovým semínkem. Doporučujeme vyzkoušet bílou rýži posypanou kořením sumah. Toto lehkce kyselé koření doplní rýži krásným červeným popraškem s vůní dálného východu.  

 
Více

Nejoblíbenější koření na rýži

africké koření

africké koření

Koření dodá exotickou chuť jak grilovanému, pečenému nebo dušenému masu, tak i kuskusu nebo zeleninovým salátům....
Asijské bistro BIO

Asijské bistro BIO

Díky této originální směsi koření dodáte svým pokrmům autentickou chuť asijské kuchyně, a to jednoduše a rychle, jako v pravém asijském bistru! Tato kořenící sm...
Berbere

Berbere

Tradiční etiopská směs koření pro přípravu pikantních jídel, především při ochucení pečeného a grilovaného masa, dušené a pečené zeleniny, vaření rýže nebo čočky a omáček....
Biryani Masála

Biryani Masála

Pálivá směs koření pro přípravu indického Biryani a dalších exotických receptů. Ideální pro hovězí nebo jehněčí maso, krevety a mořské plody, rýži nebo čočku....
citronová kůra

citronová kůra

Nic nevoní tak svěže jako citronová kůra. Jemně mletá, plná aromatických olejů, které dodají jídlu tu správnou citrusovou jiskru. V české kuchyni se tradičně po...
Čertovo lejno s kurkumou

Čertovo lejno s kurkumou

Hlavní složkou této směsi je asafoetida, což je pryskyřice z kořenů tropických stromů rodu Ferula. Pro svou velmi specifickou vůni se doporučuje ji používat ve ...
dekorační chilli

dekorační chilli

Jakmile na talíři přistane chilli, je jasné, že to nebude žádná nuda. A tyhle drcené sušené chilli papričky dodají jídlu přesně tu správnou dávku pálivosti, co ...
dekorativní chilli

dekorativní chilli

Někdy stačí jen malý detail a jídlo vypadá, jako by ho servíroval šéfkuchař. A přesně tohle umí chilli nitě, známé také jako chilli vlasy nebo chilli struny....
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, teplá a lehce nasládlá chuť se hodí neje...
kari

kari

Tato nepálivá, nedráždivá směs karí indického typu bez soli je vhodná pro děti od 3 let a také pro šetrné dietní pokrmy, kterým dodá příjemnou chuť....
kari listy

kari listy

Kari (curry) listy nejsou kari koření, jak by se mohlo zdát. Jsou to aromatické lístky stromu kari, které dodávají pokrmům jedinečnou vůni a jemně kořenitou chuť....
Kari Mauritius

Kari Mauritius

Mauritius je známý pro svou bohatou a rozmanitou kuchyni s vlivy z Indie, Číny, Evropy a Afriky vytvářejí jedinečnou směs chutí, která je ztělesněním zdejší kultury....
koriandr

koriandr

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, ...
koření Jambalaya

koření Jambalaya

Pálivá směs koření kreolské kuchyně, která je ideální na smaženou rýži. Hodí se také na pečené a smažené ryby nebo zeleninu, pro přípravu salsy a paelly....
koření kuskus

koření kuskus

Toto organické koření na kuskus je dokonale vyvážená směs, která dodá vašim pokrmům svěží a exotickou chuť. Kombinace římského kmínu a kurkumy vytváří lehce exo...
koření na garam masálu

koření na garam masálu

Legendární indické koření, které se používá jak na maso, tak i ve vegetariánské kuchyni při přípravě polévek z luštěnin a zeleniny....
koření na kari

koření na kari

Silně pálivé kari thajského typu na masové a zeleninové směsi, zeleninové polévky, rýže, těstoviny, luštěniny, kuře, králíka nebo ryby....
koření na kuskus

koření na kuskus

Máte-li rádi kuskus a chuť exotické kuchyně, rozhodně vyzkoušejte tuto směs koření pro přípravu jak zeleninového, tak i masového kuskusu v marockém stylu....
koření na paellu

koření na paellu

Směs nejen na španělskou paellu, ale na další pokrmy s rýží, na ryby, maso, rizoto, dušenou zeleninu, těstoviny a zeleninové saláty....
koření Nasi Goreng

koření Nasi Goreng

Neostrá směs koření nejen pro přípravu tradiční indonéské smažené rýže s kuřetem, ale i pro ochucení pohanky nebo dušené zeleniny....
koření Piri-Piri

koření Piri-Piri

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na kuřecí nebo rybí maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemus...
Kreolské koření

Kreolské koření

Inspirace pro tuto směs pochází od restauratérů z Réunion, kteří mají hlubokou znalost místní kreolské kuchyně. Tento ostrov nabízí kulinářské zážitky, které js...
Křupavé umami

Křupavé umami

Poznejte kouzlo umami, vytoužené páté chuti, s touto speciálně namíchanou směsí koření, která dodá vašim oblíbeným studeným i teplým pokrmům jedinečnou hloubku a bohatost....
kurkuma

kurkuma

Tato kurkuma pochází z ekologického zemědělství, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu....
Orientální koření

Orientální koření

Toto Orientální koření je jemně pikantní směs, která dodá vašim pokrmům charakteristické aroma a chuť inspirovanou kuchyněmi Blízkého a Středního východu....
pepřové koření

pepřové koření

Pepřově nakyslá chuť se skvěle hodí nejen na všechny druhy grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo pštrosí steaky....
pískavice

pískavice

Možná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná. Jemně mletá pískavice má sladce polévkovou, lehc...
Ras el Hanout

Ras el Hanout

Ras el Hanout je aromatická a na první přivonění typicky exotická směs koření ze severní Afriky. To, co je pro Indii kari, je pro Maroko Ras el Hanout....
Rýže

Rýže

Díky této směsi koření si rychle a jednoduše připravíte vynikající kořeněnou rýži s lehce pikantní chutí. Voňavá paprika a cibule vytvářejí chuťový základ, zatí...
sečuánský pepř

sečuánský pepř

Sečuánský pepř je naprosto jedinečné koření, které v kuchyni nejde přehlédnout. Nejde o klasický pepř, ale o tobolky keře žlutodřevu peprného, které mají jemně ...
Shichimi Togarashi

Shichimi Togarashi

Japonská směs, ve které se ostrost lahodně snoubí s mandarinkovou kůrou, podpořená ovocně pikantní chutí mořské řasy....
skořice

skořice

Jemně mletá cejlonská skořice je opravdová delikatesa mezi skořicemi. Na rozdíl od běžnější indonéské varianty není štiplavá ani výrazně ostrá. Její chuť je spí...
Sůl mořská se zeleným čajem

Sůl mořská se zeleným čajem

Kombinace křehkých solných krystalů a zeleného čaje otevírá dveře kulinářského nebe, ve kterém se jemné chutě dokonale mísí v jeden celek. Jemný podtón zeleného...
sumah

sumah

Sumah je malý červený zázrak ze sušených plodů škumpy koželužské, který dokáže jídlu dodat svěží kyselost bez citronu nebo octa. Arabská, turecká i libanonská k...
šafrán

šafrán

Šafrán je král koření – nejen kvůli své jedinečné chuti a vůni, ale i proto, že jeho sběr je neuvěřitelně pracný. Každé vlákno, tedy sušená čnělka krokusu, musí...