Kouřová chuť bez masa: Vegetariánské a veganské tipy
Když se řekne kouřová chuť, většině lidí se vybaví maso, gril, slanina nebo uzený bok. Ale i bez masa si můžete doma vyk...
Tip #47: Jak na nejlepší grilovací koření
Když člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpále...
Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?
Pokud jste někdy brouzdali světem grilování nebo BBQ receptů, je docela pravděpodobné, že jste narazili na tajuplné zkra...
Tipy na nejlepší marinády na kuřecí maso
Kuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a ...
Jak zabránit klíčení brambor? Pomůže (ne)obyčejný kmín
Klíčí vám brambory ve sklepě dřív než je stihnete hodit do hrnce? Poradíme jednoduchý trik s českým kmínem, který funguj...
Domácí zabijačkové hody
Zapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jak...
Inspirace cajunské a kreolské kuchyně
Představovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreol...
Koření na sušené maso
Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů o...
Tip #42: Vytvořte si vlastní koření na grilování
I když v naší nabídce najdete přes 50 druhů koření na grilování, nebojte se experimentovat a vytvořte si svou vlastní or...
Tip #40: Opečte ořechy a semena s kořením
Pozvedněte své ořechy a semínka na další úroveň tím, že je opečete s kořením. Zahřejte suchou pánev na středně nízkou te...
Tip #31: Použijte tekutý kouř a uzené koření pro kouřové aroma
Ne vždy je po ruce gril nebo udírna. Ale chuť dřeva, ohně a kouře si můžete užít i bez roztápění uhlí. Stačí jen sáhnout...
Tip #14: Z koření na maso připravte marinádu
Někdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenziv...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Koření na pečené kuře
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý...
Které koření je nejlepší v roce 2025?
Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro...
Valencijská paella se šafránem
Ve španělské paelle se během její dlouhé historie objevilo mnoho různých ingrediencí od kuřete přes šneky a mořské plody...
Uzené nuselské zelí
Inspiraci k poslednímu receptu paprikové sady jsme získali zcela náhodně v našem obchodě při konzultaci koření se zákazn...
Velká papriková revoluce
Podle vědeckých předpokladů byla první vyšlechtěná paprika pálivá a semena této prapapriky se objevila již v 7 tisícíletí př. n. l....