Pepř sečuánský celý BIO

 
Bio koření Pepř sečuánský celý BIO
Balení 20 g 56 Kč koupit Balení 50 g 140 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 280,- / 100 g
Cena: 280,- / 100 g
Jak se sečuánský pepř řekne:
jiné názvy: fagara, žlutodřev peprný, anýzový pepř
latinsky: Zanthoxylum piperitum
slovensky: čínské korenie, sečuánské korenie
anglicky: sichuan pepper
německy: Szechuan-Pfeffer
francouzsky: poivre Sichuan

Sečuánský pepř pochází z Číny, je to jedno z nejstarších čínských koření. Není to pravý pepř, ale tobolky keře s názvem žlutodřev peprný. Používá se především v čínské, indické a japonské kuchyni. Je vhodné ho před přidáním do pokrmu jemně opražit 1-2 minuty nasucho.

Chuť a vůně Palčivá pepřová chuť, ale ne tak ostrá, jako u černého pepře, výrazná zemitá a citrusová vůně.
Druh kuchyně, ve které se sečuánský pepř s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Asie
Na co se používá Na dušená masa, steaky, pečenou kachnu, kuře, ryby a mořské plody, do polévek, bramborových, zeleninových a houbových pokrmů, rýže, luštěnin, tofu a při tepelné úpravě ovoce.
Zajímavost Tento "pepř" je pojmenován po čínské provincii S'-čchuan, která je známá svou pikantní kuchyní.
Země původu Čína
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Sečuánský pepř nabízíme v těchto variantách