Tip #47: Jak na nejlepší grilovací koření
Když člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpále...
Co je to SPG, SPOG nebo SPPO?
Pokud jste někdy brouzdali světem grilování nebo BBQ receptů, je docela pravděpodobné, že jste narazili na tajuplné zkra...
Nejlepší marinády na vepřové maso
Vepřové maso si o marinádu přímo říká. Je šťavnaté, hezky prorostlé, a hlavně dokáže do sebe natáhnout tolik chuti, koli...
Tipy na nejlepší marinády na kuřecí maso
Kuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a ...
Kalifornská BBQ marináda na žebra s bylinkami a citrusovým nádechem
Základem téhle vynikající marinády nejen na pečená žebírka je směs koření Barbecue Los Angeles, ve které najdete sladkou...
Adamova medová marináda na žebra
Sladká klasika s medem a bylinkovým kořením, která z vepřových žebírek udělá voňavou pochoutku jako z ráje. Tohle je mar...
7 nápadů na použití bylinkového másla
Bylinkové máslo je přesně ten malý zázrak, který má doma připravený každý, kdo rád vaří. Ať už ho máte v lednici nebo za...
Ryby na bylinkovém másle – jednoduché, voňavé a zatraceně dobré
Někdy není třeba vymýšlet složitosti. Stačí čerstvý filet, kousek bylinkového másla a trocha trpělivosti při pečení nebo grilování....
Jak udělat to nejlepší bylinkové máslo
Jen si to představte. Vůně čerstvě upečené bagety s voňavým bylinkovým máslem, které se pomalu rozpouští a nasákne do pečiva....
Jak rozdělujeme koření
Koření, to jsou takoví malí kouzelníci v našich kuchyních, kteří nám denně pomáhají. Stačí přidat špetku a mávnutím kouz...
Tip #14: Z koření na maso připravte marinádu
Někdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenziv...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludk...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem
I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie....
Rychlá ryba na ajowanu
Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již...
Přírodní repelenty z koření
Začíná nejen grilovací sezóna, ale i období komárů, klíšťat a dalšího obtížného hmyzu. To u nás v obchodě poznáme i podl...
Krůtí prsa na pepři
Pro milovníky pepře jsme připravili tento recept na lehce pikantní krůtí prsa....
Dabing v kuchyni
Herečka a dabérka Jana Štvrtecká nedávno získala významné ocenění na poli dabingu - cenu Františka Filipovského za rok 2...