Skořicové květy

Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené, nezralé plody skořicovníku (Cinnamomum cassia). Tento název koření získalo pro svůj vzhled, který připomíná hřebíček.

Květy skořice mají jemné a lehké skořicové aroma smíchané s tóny hřebíčku. Na rozdíl od klasické skořice je jejich chuť sladší, trochu peprnná, s mírně pižmovými tóny.

Při vaření můžete květy přidat do pokrmů buď celé, drcené nebo jemně namleté. Květy skořice můžeme použít všude tam, kde bysme použili klasickou skořici. Velmi oblíbená je v čínské a indonéské kuchyni. Svou chutí obohacují pokrmy ze zvěřiny, jehněčího a drůbežího masa, ale především své místo najdou ve sladkých jídlech a dezertech. Jemné aroma přidávají k různým druhům ovocných kompotů (meruňky, jablka nebo hrušky) a rovněž džemům nebo horkým nápojům jako např. punči nebo svařenému vínu.

 
Datum minimální trvanlivosti 25. 9. 2028
Skořice je dostupná v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Na co se skořice většinou používá