Kuřecí Garam Masála
Garam Masála je snad nejznámější, až kultovní, indická směs koření. Budeme-li pátrat po její historii, měli bychom se vydat na...
Dýňová polévka s Garam Masálou
I když historie využití dýní v kuchyni je stará 7 000 let, dnes velmi populární dýňová polévka vznikla až na počátku 19. století...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na...
Koření indické kuchyně
Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických...
Čas dýní a dýňových receptů
Podzim je tu a s ním i tradiční čas dýní, který je doprovázen pátráním po klasických i neobvyklých receptech a návodech co z dýní...
Koření na Rajma Masála
Dnes k nám přišla paní zákaznice s otázkou, jestli máme koření na indickou Rajma Masála, kterou nedávno vyzkoušela ve vegetariánské...
Které koření je nejlepší v roce 2023?
Na otázku "Které koření je nejlepší?" asi těžko najdeme jednoznačnou odpověď, protože nejen, že každé koření se hodí pro různá...
Kardamom, vládce orientu
Kardamom patří nejen k nejdražším, ale zároveň i nejstarším kořením. Lidstvo jej zná už 4 000 let. Starověcí Egypťané si žvýkáním...
Zlatá bohyně kurkuma
Kurkuma neboli indický šafrán s tisíci letou tradicí se k nám do Evropy dostal z Asie někdy ve středověku. V ájurvédské medicíně má...
Děti v zajetí vůní a chutí
Dnes jsme v našem voňavém obchodě uvítali početnou návštěvu ze Základní školy T. G. Masaryka na Ortenově náměstí v Praze 7...
Malý indický bochánek
Co budeme potřebovat: Kurkuma Garam masala / tandoori masala Římský kmín Postup přípravy: Hrníček červené čočky vaříme doměkka,...