Koření na fazole gruzínské

 
Koření na fazole gruzínské

Je nám líto, ale prodej tohoto zboží byl ukončen.

Vyhledat podobný produkt

Toto koření na fazole pochází z Gruzie, kde se velmi často používá při přípravě gruzínského národního pokrmu lobio. Slovo lobio v gruzínštině znamená jak název oblíbeného jídla, tak i zelené fazolky, ze kterých se často lobio připravuje.

Nemusíte ale toto výtečné pikantní koření použít jen pro vaření gruzínské kuchyně, ale zkuste jej přidat k fazolím jak tepelně zpracovaným, tak i za studena.

Druh kuchyně, ve které se koření na fazole s oblibou používá
 
Na co se koření na fazole většinou používá
 
Doporučené dávkování Jedna polévková lžíce na 500 gramů fazolí.
Zajímavost Gruzínská legenda vypráví, že kdysi jedna královna poprvé ochutnala lobio, když se svým doprovodem zabloudila a zaklepala na dveře chudé rodiny, kde jí k večeři nabídli pouze kořeněné fazole. Královnu vynikající chuť prostého jídla nadchla a po návratu nařídila fazole s kořením přidat do svého královského menu. Od té doby se lobio stalo slavným gruzínským jídlem po celém světě.
Země původu Gruzie