Koření na barbecue

Tohle klasické barbecue koření je základ každé pořádné grilovačky – přidá masu, rybám i zelenině neodolatelnou chuť a vůni, jako by prošly americkým BBQ rájem.

Jestli milujete grilování, pečení nebo pomalé marinování, tahle směs bude váš nejlepší parťák. Díky hrubší struktuře se krásně zachytí na mase a při grilování vytvoří lahodnou krustičku. Skvěle se hodí na steaky, vepřová žebírka, kuřecí paličky, ale i na zvěřinu, lososa nebo zeleninu. Je zkrátka univerzální a připravíte s ní hostinu, na kterou se bude ještě dlouho vzpomínat.

Jak koření na barbecue použít?

Nezáleží na tom, jestli máte rozpálený gril, troubu nebo pánev. Barbecue koření dodá každému jídlu tu správnou kombinaci bylinek a koření, která vám připomene ty nejlepší grilovačky. Stačí si vybrat, na co máte chuť.

  • Klasika na gril – Maso nejdřív potřete olejem a pak rovnoměrně posypte kořením. Pokud máte čas, nechte alespoň hodinu odpočinout, ať se chutě krásně spojí. Výsledkem bude šťavnaté maso s křupavou kořeněnou krustou.
  • Marinování s předstihem – Smíchejte koření s olejem, trochou medu a hořčice, naložte maso přes noc a připravte na grilu nebo v troubě. Dlouhé marinování pomůže koření pořádně proniknout do masa a vytvoří bohatší chuť.
  • Zeleninové BBQ – Kukuřice, papriky, lilky, cukety – vše chutná líp s trochou barbecue koření a kapkou olivového oleje. Opečená zelenina získá lehce pikantní a bylinkový nádech, který ji promění v lahůdku.
  • Ryby na grilu i v troubě – Výborné na lososa, pstruha nebo tuňáka. Směs stačí jemně vetřít a nechat pár minut odpočinout. Jemné maso si zachová šťavnatost, ale získá výraznější chuť a vůni.
  • Pomalé pečení – Perfektní na vepřové ramínko nebo trhané hovězí, kde se koření krásně propojí se šťávou z masa. Stačí maso důkladně posypat kořením, zalít vývarem a nechat několik hodin pomalu péct – výsledek? Maso, které se samo rozpadá na vidličce.
  • Rychlovka na pánvi – Nemáte gril? Nevadí! Koření funguje i na pánvi – ať už děláte kuřecí prsa, vepřové plátky nebo křupavou slaninu. Stačí trochu oleje, koření a pár minut restování.

Hledáte něco výraznějšího? Vyzkoušejte kouřové Barbecue pro intenzivnější chuť nebo legendární Barbecue Hot Wings, pokud máte rádi pikantnější BBQ křidélka.

Honza z Království doporučuje
Jan Schneedorfer Rádi experimentujete a chcete překvapit? Přidejte do guláše místo klasického koření tuhle směs na barbecue! Kouřové tóny papriky, pepře a bylinek dodají pokrmu příjemnou hloubku a mírnou pikantnost, která krásně zvýrazní chuť masa. Stačí přisypat koření během dušení a nechat ho propojit s ostatními ingrediencemi. Výsledek? Guláš s nádechem grilované chuti, který nadchne každého, kdo ho ochutná!
 
Složení koření na barbecue Může obsahovat stopy celeru a sezamu.
Datum minimální trvanlivosti 31. 7. 2027
Země původu Česká republika
Barbecue koření nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se barbecue koření s oblibou používá
 
Na co se barbecue koření většinou používá