Nejlepší koření na paštiky

Paštika kachní, kuřecí, králičí, na víně nebo se smetanou. Různé recepty na domácí paštiky s kořením připravíte jednoduše, nejtěžší bude vybrat ten správný recept. Vynikající je paštika na červeném víně s bourbonským pepřem, jen pozor na množství. Tento druh pepře je velmi ostrý, ale krásně aromatický. Milovníci tofu si přijdou také na své, bezmasé paštiky vykouzlíte přidáním rajčat nebo hořčice. 

 
Více

Nejoblíbenější koření na paštiky

barevný pepř

barevný pepř

Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou aroma...
bílý pepř

bílý pepř

Bílý pepř v mleté podobě je ideální pro každého, kdo chce jemně pikantní chuť, která se dokonale propojí s ostatními ingrediencemi. Má příjemně hřejivý nádech a...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě se s ním v kuchyni pracuje mnohem jednodušeji....
černý pepř

černý pepř

Jemně štiplavá, výrazná chuť a bohaté aroma dělají z černého pepře naprostou nezbytnost v každé kuchyni. Na rozdíl od celého nebo drceného pepře se jemně mletá ...
česnek

česnek

Mletý česnek je dokonalý pomocník do kuchyně – žádné loupání, žádné drcení, jen čistá a intenzivní chuť připravená k použití. Díky jemnému mletí se krásně spojí...
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, teplá a lehce nasládlá chuť se hodí neje...
koriandr

koriandr

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, ...
kubebový pepř

kubebový pepř

Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich slupka zčerná. Ovšem na rozdíl od ...
majoránka

majoránka

Jakmile se v kuchyni rozvoní majoránka, hned je jasné, že se chystá nějaká česká poctivá klasika. Bramboračka, hrachová polévka, bramboráky nebo zabijačkové hod...
medvědí česnek

medvědí česnek

Tato bylinka spojuje příjemnou česnekovou chuť s jemnou kořenitostí, ale na rozdíl od klasického česneku není tak ostrá. Je skvělou volbou pro každého, kdo má r...
muškátový květ

muškátový květ

Muškátový květ je jemnější a delikátnější sourozenec muškátového oříšku, který dodává pokrmům hřejivou kořenitou chuť s tóny skořice, pepře a lehce nasládlým aroma....
muškátový ořech

muškátový ořech

Mletý muškátový oříšek je koření, které dokáže udělat s chutí pokrmu opravdové zázraky. A přitom ho stačí použít jen špetku. Má jemně nasládlou, dřevitou a lehc...
nové koření

nové koření

Že se novému koření také staročesky říká všekoření (nebo anglicky allspice) rozhodně není náhoda. Když jej ochutnáte, ucítíte nádech hřebíčku, skořice, muškátov...
oregano

oregano

Jakmile se řekne oregano, hned si vybavíme vůni středomořské kuchyně, hlavně té italské. Bez něj by pizza nebyla pizza, těstoviny by postrádaly ten správný šmrn...
Pařížský pepř

Pařížský pepř

Směs tří druhů pepře, papriky, koriandru a pískavice ve stylu francouzské kuchyně. Tato pikantní směs koření je vhodná především na šťavnaté minutky z hovězího,...
paštikové koření

paštikové koření

Koření a bylinky k domácí přípravě paštik, která vám usnadní Vám práci, protože již obsahuje cibuli a všechny kořenící ingredience ve správném poměru....
pepřové koření

pepřové koření

Pepřově nakyslá chuť se skvěle hodí nejen na všechny druhy grilovaných či pečených mořských ryb a plodů, ale také na drůbeží, krůtí nebo pštrosí steaky....
rozmarýn

rozmarýn

Mletý rozmarýn je ideální volbou, když chcete rychle dodat pokrmu plnou, aromatickou chuť této středomořské bylinky, aniž by v jídle zůstávaly jeho tuhé lístky....
sladká paprika

sladká paprika

Paprika se vyrábí ze sušených paprikových lusků, které se nejdříve nadrtí. Následně se oddělí přes síta semínka a čistá dužnina se rozemele a sterilizuje přehřátou párou....
šalvěj

šalvěj

Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je tradičním kořením do nádivky d...
tymián

tymián

Tymián je malý, ale neuvěřitelně aromatický zázrak, který v kuchyni dokáže divy. Má výraznou, lehce nahořklou chuť s tóny hřebíčku a kafru, což mu dodává nezamě...
zázvor

zázvor

Zázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která se při vaření krásně propojí s ostatním...