Sůl Fleur de Sel Barbecue
Směsi koření
Jemné krystalky mořské soli Fleur de sel jsou smíchány s upraženou směsí koření na grilování podle tradiční receptury z ostrova...
Sůl Fleur de Sel natural
Jednodruhové koření
Fleur de Sel, neboli solné květy, jsou jemné křupavé krystalky soli, které se při odpařování mořské vody usazují jako svrchní tenká...
Shichimi Togarashi
Směsi koření
Shichimi Togarashi (Šičimi tógaraši) je legendární japonská směs koření, která se též nazývá Koření sedmi vůní...
Skořicové květy
Jednodruhové koření
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené, nezralé plody skořicovníku (Cinnamomum cassia)...
Citronová kůra drcená BIO
Bio koření
Sušená citronová kůra je vynikající na ryby, do pomazánek, marinád nebo do čínské kuchyně. Kromě zmíněných ryb a mořských plodů se...
Grilovací koření Carioca
Směsi koření
Carioca je aromatická směs koření a bylinek na grilování s příjemnou pikantností dosažené chilli papričkami ancho, které vás svým...
Jihoafrické koření
Směsi koření
V této hrubě namleté směsi objevíte všechny chutě jihoafrické kuchyně, ve které koření hraje zásadní roli. Koření do této části...
Skořice cejlonská celá BIO
Bio koření
Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky...
Sada koření - Chilli papričky
Sady koření
Výběrová degustační sada 12 kovovými kořenkami s různými druhy chilli papriček a chilli koření. Sada má rozměr 22 x 17 cm...
Sada loveckého koření sv. Huberta
Sady koření
Na úsvitu lidského věku byl lov hlavním zdrojem potravy. Udatní lovci patřili k nejváženějším členům kmene, protože mu zajišťovali...
Jehněčí a skopové
Směsi koření
Toto koření je zvláště vhodné pro marinování masa na grilování a pečení. Marinádu připravíte smíchaním koření v poměru 1: 2 s...
Pepř sečuánský Timut celý BIO
Bio koření
Nepálská varianta sečuánského pepře, která se též nazývá Timut, roste v divokých částech Himalájí, kde je v nadmořské výšce přes 2...
Cibule granulovaná
Jednodruhové koření
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Je vhodnější na delší skladování, nehrudkuje...
Staročeská vánoční purpura
České Vánoce
Přírodní vonná směs koření, bylin a dřevin, která je vyrobená podle tradiční staročeské receptury ke zpříjemnění vánoční atmosféry...
Vanilka lusk Bourbon Uganda
Jednodruhové koření
Tento kvalitní a krásný lusk vanilky klasické odrůdy Bourbon pochází z Ugandy. Vanilkové lusky se v kuchyni používají nejčastěji k...
Chilli Kashmiri
Jednodruhové koření
Chilli papričky Kashmiri pochází z Indie a se svou mírnější pálivostí okolo 5 000 - 10 000 SHU se řadí k nejméně pálivým chilli...
Koriandr celý BIO
Bio koření
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z...
Cibule řezaná BIO
Bio koření
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
Badyán celý BIO
Bio koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Anýz celý BIO
Bio koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...
Sada koření na grilování - Afrika
Sady koření
V Africe narazíte jak na divokou džungli, kam nevkročila lidská noha, tak i na moderní mnohamilionové metropole...
Sada koření na grilování - Severní Amerika
Sady koření
Ať už raději zpíváte v dešti nebo cváláte krajinou na koni, ve Spojených státech každý najde to své. A o skvělém jídle to platí...
Sůl černá
Jednodruhové koření
Černá sůl, v Indii nazývaná Kala Namak, je přírodní nerafinovaná sůl s vysokým obsahem minerálů a železa. I když se jí říká černá,...
Střední Amerika 1
Kávová cesta kolem světa
Mezi státy, kde má pěstování kávy důležitou roli, patří Nikaragua. V drsné krajině, donedávna zmítané občanskou válkou, se pěstuje...
Afrika 2
Kávová cesta kolem světa
V Malawi nemá pěstování kávy tradici, přesto je výborná. Její zrnka připomínají lesknoucí se hřbety rybek, žijících ve zdejším...
Zázvor řezaný
Bylinky
Kořen zázvoru je oblíbený především v indické a čínské kuchyni. Používá se k ochucení pokrmům z drůbeže, hovězího a dalších mas...
Koriandr list
Jednodruhové koření
Sušené drcené listy koriandru v kuchyni nahradí čerstvý koriandr, který je u nás hůře dostupný. Jednu lžíci sušených listů...
Mlýnek na koření ocel
Mlýnky a hmoždíře
Tento mlýnek má zásobník na koření vyrobený z odolného skla a mlecí kameny jsou skryty v pouzdru z leštěné oceli s víčkem...
Sůl mořská uzená
Jednodruhové koření
Tato mořská sůl se sklízí výhradně ručně v malém mořském solném závodě uprostřed přírodní rezervace na pobřeží Chorvatska...
Muškátový květ celý
Jednodruhové koření
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Pepř kubebový
Jednodruhové koření
Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich...
Chilli nitě
Jednodruhové koření
Tyto chilli papričky, nakrájené na sílu nitě, se někdy též nazývají chilli vlasy nebo chilli struny. Mají jemnou chuť, používají se...
Perníkové koření
Směsi koření
Tato speciální směs koření na perník se skládá z deseti druhů jednotlivých přísad koření. Perníkové koření je ideální nejen na...
Skořice cejlonská celá
Jednodruhové koření
Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky...
Dýňová semínka loupaná
Ořechy a laskominy
Dýňová semínka jsou výbornou alternativou k mlsání, které nemusí vést k povolování opasků. Naopak, prý podporují hubnutí a podle...
Kešu celé natural
Ořechy a laskominy
Kešu oříšky jsou jedním z nejoblíbenějších ořechů nejen kvůli jejich sladké a jemné chuti, ale též se s oblibou užívají jako...
Kolumbie Supremo
Káva Arabica
Vynikající světle pražená odrůda, která má na latinskoamerickou kávu neobvykle plné tělo, se vyznačuje decentní kyselostí a je...
Dominikánská republika
Káva Arabica
Káva se také označuje jako Santo Domingo. Je jemná, mírně nakyslá s příjemnou vůní a plnou, sladkou chutí. Káva je zrnková, nemletá...
Paprika sladká španělská
Jednodruhové koření
Tato paprika je nejvyšší kvality, tedy ASTA 160. Asta je kolorimetrický index, tedy toto číslo udává množství červeného barviva...
Muškátový květ mletý
Jednodruhové koření
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene - to je...
Medvědí česnek
Jednodruhové koření
Medvědí česnek má kořenitou chuť, s lehkým nádechem česneku. S oblibou se přidává do smetanových polévek, bramborové kaše,...
Levandulový květ
Bylinky
Levandule jako koření je oblíbená především ve francouzské kuchyni k nakládání sýrů, do džemů, ovocných kompotů, čajů a k výrobě...
Křen mletý
Jednodruhové koření
Křen se tradičně používá v kombinaci s hovězí pečení a hovězím jazykem, ale své místo najde i v salátech, na bramborách i v...
Koriandr celý
Jednodruhové koření
Koriandr má příjemnou kořennou chuť a vůni, využívá se plod, list i kořen. Nažloutlá celá zrnka koriandru jsou nejaromatičtější z...
Estragon
Jednodruhové koření
Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke...
Cibule řezaná
Jednodruhové koření
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
Cibule mletá
Jednodruhové koření
Sušená cibule se dá použít do všech pokrmů místo čerstvé cibule. Opatrně při smažení, snadno se připálí!...
Badyán mletý
Jednodruhové koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Badyán celý
Jednodruhové koření
Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star...
Anýz mletý
Jednodruhové koření
Anýz je koření s mnohostranným využitím a to nejen při vaření a pečení, ale i při nakládání zeleniny, jako např...