Pepř tasmánský
Jednodruhové koření
Tasmánský horský pepř je australská specialita pocházející z divoce roustoucí rostliny. V dávných dobách se v Austrálii používal...
Punčové koření
Směsi koření
Směs koření nejen pro klasický ovocný punč, ale i k ochucení dalších horkých ovocných nápojů jako např. mošt nebo Horké jablko...
Šalvěj mletá
Jednodruhové koření
Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je...
Kurkuma BIO
Bio koření
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Hřebíček celý BIO
Bio koření
Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření...
Hořčice bílá celá BIO
Bio koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Citronová tráva BIO
Bio koření
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...
Svařené víno
Směsi koření
Směs drceného koření pro snadnou přípravu tradičního svařeného vína....
Sada koření na grilování - Afrika
Sady koření
V Africe narazíte jak na divokou džungli, kam nevkročila lidská noha, tak i na moderní mnohamilionové metropole...
Sada koření na grilování - Severní Amerika
Sady koření
Ať už raději zpíváte v dešti nebo cváláte krajinou na koni, ve Spojených státech každý najde to své. A o skvělém jídle to platí...
Sada koření na grilování - Střední Amerika
Sady koření
Tak jako nás v úžas přivádí tisíce let staré chrámy mayské kultury, tak i naše chuťové buňky šílí ze středoamerické kuchyně, která...
Sada koření na grilování - Jižní Amerika
Sady koření
Jižní Amerika je pro příznivce grilovaného masa ráj na zemi. Pro Brazilce je churrasco, nebo-li grilování, snad ještě důležitější,...
Asie
Kávová cesta kolem světa
Vydejme se na střechu světa, vydejme se do Nepálu! Tato vysoko položená země je producentem kávy, která se pěstuje na plantážích na...
Jalovec mletý
Jednodruhové koření
Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní...
Karob kořeněný
Směsi koření
Karob, nebo-li svatojánský chléb, je hořkosladká náhrada kakaa. Tato směs karobu je ochucená přírodní mletou vanilkou, hřebíčkem,...
Sada koření na ryby
Sady koření
Pokrmy připravené z ryb jsou oblíbenou součástí jídelníčku. K jejich přípravě je určena tato speciální sada, které obsahuje koření...
Sada koření vegetariánské kuchyně
Sady koření
Bezmasá a lehká jídla nejsou jen doménou vegetariánské kuchyně, ale jsou i oblíbenou součástí jídelníčku každého příznivce zdravého...
Celer semeno
Jednodruhové koření
Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se...
Datle Medjool čerstvé
Ořechy a laskominy
Svou výjimečnou pozici si tento druh datlí vysloužil díky svým třem hlavním nej-: jsou ze všech datlí největší, nejsladší a mají...
Arašídy ve wasabi
Ořechy a laskominy
Složení: arašídy, pšeničná mouka, cukr, kukuřičný škrob, kukuřičná mouka, palmový olej, sůl, sojová omáčka (pšenice, soja, dextrin,...
Chimichurri
Směsi koření
Argentinská nepříliš ostrá hrubá směs koření a zeleniny. Používá sa k ochucení polévek, omáček, na skopové maso, minutky či pečeně,...
Skořice cejlonská celá
Jednodruhové koření
Kůra skořice cejlonské je, na rozdíl od u nás nejvíce rozšířené skořice čínské, měkká jako papír a její chuť mnohem jemnější a díky...
Nepál Mount Everest Supreme
Káva Arabica
Káva s dobře vyváženým poměrem jemné kyselosti a hořkosti, jemná nasládlost a slanost. Vůně jasmínu, citrusových plodů a lískových...
Zdobící koření pepřové
Směsi koření
Směs pepře, papriky a hořčice k ochucení a ozdobení masa. Kořeňte na konci tepelné úpravy....
Šalvěj
Bylinky
Šalvěj je aromatická bylina známá jako koření a léčivka již od starověku. V USA se používá na vepřové maso a klobásy, v Anglii je...
Bancha Japonsko
Zelené čaje
Zelený čaj Bancha pochází z Japonska. Jeho dlouhé listy se sklízí na podzim, kdy se tein (což je označení pro kofein v čajových...
Kurkuma
Jednodruhové koření
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Používá se ve směsích kari koření a jako...
Jalovec celý
Jednodruhové koření
Modročerné plody dřeviny jalovce se nazývají jalovčinky, obsahují mnoho aromatických látek, které vydávají charakteristickou lesní...
Hřebíček celý
Jednodruhové koření
Hřebíček je sušený kalich s poupětem z tropického stromu hřebíčkovce kořenného. Je to velmi aromatické koření...
Hořčice bílá mletá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Hořčice bílá celá
Jednodruhové koření
Hořčice bílá je semínko rostliny hořčice seté. Má štiplavou chuť, používá se k výrobě pokrmové hořčice, do nakládaných okurek a...
Estragon
Jednodruhové koření
Estragon je důležité koření francouzské kuchyně, kde se přidává k sýrům, do listových salátů, vaječných pokrmů (i omelet), ke...
Citronová tráva
Bylinky
Svěží chuť citronové trávy je obzvláště oblíbená v thajské a vietnamské kuchyni na kuřecí maso, polévky, zeleninu, ryby a mořské...