Koření Kari zelené

Thajská kuchyně je zkrátka bomba – svěží, voňavá a dokonale vyvážená. A zelené kari? To je jedna z jejích největších pecek! V koření se potkává lehká ostrost chilli, římský kmín, jemná sladkost fenyklu a pořádná dávka aromatických bylinek. A výsledkem tohoto čarování je dokonale harmonická chuť, která vás přenese rovnou na rušné thajské trhy, kde se to hemží woky, bylinkami a kokosovým mlékem.

S tímhle kořením si zelené kari připravíte raz dva, žádné složitosti a magické triky. Stačí koření smíchat s kokosovým mlékem, přihodit maso, rybu nebo zeleninu a nechat všechno pěkně propojit. A pokud chcete tu nejautentičtější chuť, nezapomeňte na kapku rybí omáčky a čerstvý zázvor.

Jak koření na zelené kari používat?

Nejen kari, ale i další jídla si zaslouží tohle výborné koření:

  • Tradiční thajské kari – Smíchejte koření s kokosovým mlékem, přidejte šalotku, česnek, zázvor a maso nebo tofu a nechte pomalu probublávat, dokud se chutě dokonale nepropojí.
  • Rychlá zeleninová verze – Nakrájejte cuketu, papriku a lilek, vhoďte do pánve, posypte tímto kari kořením a zalijte kokosovým mlékem. Za pár minut hotovo!
  • Do polévek a omáček – Máte chuť na skvělou polévku? Přidejte lžičku koření do vývaru s kokosovým mlékem a na světě je dokonalý základ pro thajskou Tom Kha.
  • Na grilované maso a ryby – Koření stačí smíchat s olejem a potřít jím maso nebo rybu před pečením či grilováním.

Tip na nečekaně dokonalou kombinaci

Zelené kari se skvěle hodí nejen k rýži a klasickým asijským surovinám, ale zkuste ho použít úplně jinak! Přidejte špetku do domácího dipu z jogurtu a limetkové šťávy – skvěle se hodí k pečeným bramborám nebo jako svěží omáčka ke grilovanému kuřeti. Nebo ho vmíchejte do dýňové polévky pro extra novou chuť.

A pokud jste milovníci exotiky, mrkněte i na naše další kari směsi! Thajské kari pro intenzivní pikantní chuť, Madras kari jako klasiku britsko-indické kuchyně nebo třeba úžasné Goa kari. Každé má něco do sebe a každé vás vezme na trochu jinou chuťovou cestu.

Složení koření na zelené kari Může obsahovat stopy hořčice, celeru, sezamu, lepeku a mandlí.
Datum minimální trvanlivosti 12. 6. 2027
Země původu Německo
Kari nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se kari s oblibou používá
 
Na co se kari většinou používá