Pepř bílý je stejně jako černý a zelený plodem pepřovníku černého, liší se různými stupni zralosti a způsobem zpracování. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Bílý pepř se získává ze zralých bobulí zbavených slupky a je jemnější než černý. Všechny druhy je možné používat i ve směsi (barevný pepř).
Chuť a vůně
peprná, svěží
Druh kuchyně, ve které se bílý pepř s oblibou používá
Na co se bílý pepř většinou používá
Kde se pěstuje
Asie, Madagaskar, Brazílie
Na co se používá
Do smetanových omáček, polévek, dresinků, pomazánek, hodí se na ryby i různé masové, zeleninové a bramborové pokrmy.
Země původu
Indonésie
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Bílý pepř nabízíme v těchto variantách