Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř se přidává do různých omáček, marinád, gulášů. Název vznikl nesprávným překladem z angličtiny, kde "pepper" znamená pepř, ale i papriku, včetně chilli.
Chuť a vůně
Středně pálivá, lehce kyselá s kouřovým aroma.
Druh kuchyně, ve které se kajenský pepř s oblibou používá
Na co se kajenský pepř většinou používá
Kde se pěstuje
Španělsko, Uganda, Myanmar, Tanzanie
Na co se používá
Při přípravě pokrmů chilli a karí, k dochucení všech pikantních pokrmů, na steaky, kuře, ryby, guláše, zeleninu, luštěniny, marinády, omáčky, polévky, pomazánky, ale i čokoládové dezerty.
Zajímavost
Tento pepř je pojmenován po městě Cayenne (Francouzská Guyana).
Země původu
Španělsko
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Kajenský pepř nabízíme v těchto variantách
Honza z Království doporučuje
Pokud chcete pálivost pokrmu zjemnit, můžete přidat mléko, kokosové mléko, případně zakysanou nebo sladkou smetanu.