Cibulový pepř / Koření

Cibulový pepř je ideální kombinace pro všechny, kdo milují výraznou chuť s příjemnou dávkou pikantnosti, která dodá šmrnc nejen pečeným a grilovaným masům, ale i zelenině, polévkám nebo bramborovým přílohám. Cibule se postará o jemnou sladkost, pepř přihodí správný říz a ostatní bylinky a koření dotáhnou chuť k dokonalosti.

Na co cibulový pepř v kuchyni používat?

Tahle směs koření se hodí do tolika jídel, že ji brzy začnete přidávat úplně všude. Dodá pokrmům příjemnou pikantnost, sladkost cibule a krásně zvýrazní chutě. Stačí trocha a jídlo bude chutnat jako od šéfkuchaře.

  • Maso na gril i do trouby – Cibulový pepř je jako dělaný na kuře, vepřové kotlety, kachnu nebo zvěřinu. Stačí maso lehce potřít olejem, posypat kořením a nechat aspoň hodinku odležet. Skvěle se kombinuje s medovou marinádou nebo dijonskou hořčicí.
  • Mleté maso a burgery – Do karbanátků, domácí sekané i burgerů přidejte lžičku cibulového pepře na půl kila masa. Pro šťavnatější výsledek smíchejte maso s trochou zakysané smetany nebo jemně nastrouhanou cibulí.
  • Brambory na všechny způsoby – Pečené, šťouchané i hranolky budou s cibulovým pepřem naprosto skvělé. Zkuste ho smíchat s olivovým olejem a česnekem, potřít brambory a upéct dozlatova. Nebo ho přidejte do bramborové kaše místo klasického pepře – výsledek vás překvapí!
  • Saláty a zelenina – Posypte jím čerstvá rajčata, okurkový salát nebo pečenou papriku. Přidejte do zálivky na zeleninu trochu cibulového pepře, olivového oleje a citrónové šťávy a dostanete chuťově výrazný, ale jemný dresink.
  • Polévky a omáčky – Skvěle dochutí bramboračku, čočkovou polévku nebo hutné gulášové omáčky. Pokud vaříte vývar, zkuste před koncem přidat špetku cibulového pepře – jemně zvýrazní chuť.
  • Grilované sýry a pomazánky – Hermelín, feta nebo i obyčejný cottage cheese dostanou s cibulovým pepřem nový rozměr. Stačí posypat před grilováním nebo přimíchat do tvarohové pomazánky s pažitkou.

Tip na závěr: Zkuste si doma cibulový pepřový dipsmíchejte lžíci cibulového pepře s kelímkem zakysané smetany nebo jogurtu, nechte chvíli odležet a servírujte k hranolkám, nachos nebo pečenému masu. Rychlé, jednoduché a božsky dobré!

Složení cibulového pepře
Datum minimální trvanlivosti 10. 4. 2027
Země původu Švýcarsko
Pepřové koření nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se pepřové koření s oblibou používá
 
Na co se pepřové koření většinou používá