Nejlepší koření na zvěřinu

Zdravá a chutná zvěřina je nejlepší čerstvá, bohužel je dostupná pouze podzim a v zimě. Ve specializovaných obchodech se ale dá kvalitní mrazené vakuově balené maso koupit po celý rok. Pernatá je vhodná na pečení, vysoká na omáčky a minutky, černá je univerzální. Oblíbení jsou bažanti na pečení, dušení, grilování nebo na ragů. Maso je dobré podle druhu nechat odležet a pak stačí vybrat jednoduše vhodné koření. Do omáček jsou vynikající sušené švestky natural a brusinky, které báječně nasáknou omáčku.  Dančí guláš můžete navíc vylepšit lžičkou směsí perníkového koření.

 
Více

Nejoblíbenější koření na zvěřinu

africké koření

africké koření

Koření dodá exotickou chuť jak grilovanému, pečenému nebo dušenému masu, tak i kuskusu nebo zeleninovým salátům....
barevný pepř

barevný pepř

Klasická směs červeného, zeleného, černého a bílého pepře je obohacená o sečuánský pepř. Sečuánský pepř je jedno z nejstarších čínských koření s příjemnou aroma...
bobkový list

bobkový list

Bobkový list zná snad opravdu každý, ale s jeho mletou variantou už má zkušenosti menšina. A přitom právě v této podobě se s ním v kuchyni pracuje mnohem jednodušeji....
cibule

cibule

Kdo by nemiloval tu sladkou, křupavou a dokonale zlatavou chuť restované cibule? Ta pravá síla cibule přichází až po dlouhém pomalém restování, kdy se její přír...
černý pepř

černý pepř

Černý pepř v drcené podobě je přesně to, co potřebujete, když chcete v jídle cítit jeho sílu, ale nechcete ho mít rozemletý na prach. Hrubší kousky pepře dodají...
hřebíček

hřebíček

Hřebíček je jedno z těch koření, u kterého stačí otevřít kořenku a okamžitě nádherně provoní celou kuchyni. Jeho silná, teplá a lehce nasládlá chuť se hodí neje...
jalovec

jalovec

Celý červený jalovec je skvělý pomocník do kuchyně, když potřebujete pokrmu dodat výraznou, ale přitom jemně nasládlou kořeněnou chuť s borovicovým podtónem....
Klobásové koření

Klobásové koření

Pokud jste nadšenci do domácí výroby klobás nebo prostě milujete klasické chutě tradiční české kuchyně, naše klobásové koření je pro vás jako stvořené....
koriandr

koriandr

Mletý koriandr má se svojí příjemnou kořeněnou chutí a vůní exotických dálek rozmanitou paletu uplatnění. Od sladkých perníčků a vánočního pečiva, přes saláty, ...
koření na divočinu

koření na divočinu

Tradiční česká směs koření na pečené maso i minutky s chutí divočiny....
koření na zvěřinu

koření na zvěřinu

Směs koření k ochucení všech zvěřinových specialit....
kubebový pepř

kubebový pepř

Plody kubebového pepře jsou malé zelené bobule, které se, podobně jako u černého pepře, po sklizení suší na slunci, až jejich slupka zčerná. Ovšem na rozdíl od ...
nové koření

nové koření

Tyhle malé kuličky nesou přezdívku jamajský pepř, a není divu. Mají v sobě chuť trochu jako hřebíček, trochu jako skořice, lehce jako pepř a spoustu exotického ...
pepř

pepř

Patagonský pepř, jedno z nejvzácnějších koření na světě, pochází z hlubokých deštných lesů chilské Patagonie. Stálezelené keře, na kterých roste, mají aromatick...
perníkové koření

perníkové koření

Koření je ideální nejen na přípravu klasického nadýchaného perníku, koláčů nebo buchet s perníkovou příchutí, ale též se skvěle hodí na vánoční perníčky a čajové sušenky....
provensálské koření

provensálské koření

Směs bylinek obíbených ve francouzské Provence, která se hojně používá především ke kořenění všech druhů masa, ale i na dušenou zeleninu, omáčky, těstoviny, piz...
rozmarýn

rozmarýn

Rozmarýn je výrazně aromatická bylinka, která voní po borovici, kafru a citrusech. Sušené jehličkovité lístky mají zemitě hořkosladkou chuť, která dodává jídlům...
tymián

tymián

Tymián je malý, ale neuvěřitelně aromatický zázrak, který v kuchyni dokáže divy. Má výraznou, lehce nahořklou chuť s tóny hřebíčku a kafru, což mu dodává nezamě...
zázvor

zázvor

Zázvor je aromatické a univerzální koření, které se používá ve sladké i slané kuchyni. Má výraznou, pikantní chuť, která se při vaření krásně propojí s ostatním...
zvěřina

zvěřina

Tato speciálně namíchaná směs koření na zvěřinu je dokonale vyvážená, aby zvýraznila chuť zvěřinových pokrmů, a přitom jim dodala jemnou pikantnost a hloubku....