Sůl mořská uzená (video)
Díky uzení má tato sůl bohatou a intenzivní uzenou chuť i vůni, kterou můžeme obohatit kuřecí nebo vepřové maso, ryby, tofu, ale i...
Tonka (video)
Fazolky tonka jsou semena plodů stromu silovoně obecného. Po sklizni se tato semena až jeden rok suší a fermentují...
Skořicové květy (video)
Skořicové květy nejsou ve skutečnosti květy, ale jedná se o sušené nezralé plody skořicovníku. Tento název tak získali pro svůj...
Pepř verbena (video)
Verbena pepř je rozhodně jedním z nejvíce faciujících koření v jižní Asii. Když tomuto pepři přivoníme, jeho malé bobule nás...
Pepř grapefruitový (video)
Grapefruitový vysokohorský pepř patří k jednomu z nejvzácnějších koření světa. Jak název grapefruitový pepř napovídá, v jeho aroma...
Tipy a triky: Používejte mleté varianty koření do polévky (video)
Mám pro vás malý trik, jak si ulehčit práci v kuchyni a zároveň dostat do polévky tu pravou chuť. Víte, jak je to s bobkovým listem...
Adamovo medové koření (video)
Adamovo medové koření je lahodná neostrá směs koření s medem, která je mírně sladká s příjemným česnekovým aroma...
Adžika (video)
Adžika, je koření, které je velmi oblíbené v gruzínské kuchyni. Dokonale se hodí hlavně k masu jako je třeba pečené jehněčí nebo...
Americké rumové koření (video)
Exklusivní šmrnc rumové chuti, která obohacuje tuto ostrou směs pepře a bylinek, udělá z klasický grilovačky gurmánský obřad...
Arabské koření (video)
Arabské koření je velmi oblíbená směs hlavně mezi vegetariány. Jeho hlavní dominantou v chuti i vůni je římský kmín, který mu...
Bylinkové brambory (video)
Dnes mám pro vás tip na koření na bylinkové brambory. Toto koření je ideální do bramborové kaše, na zapékané brambory a samozřejmě...
Čubrica (video)
Čubrica je oblíbená bulharská směs bylinek, která se používá především do mletého masa, ale můžeme s ní okořenit třeba i luštěniny,...
Tekutý kouř (video)
Tekuté kouřové aroma, které je rozpustné v oleji, se používá nejen při domácí výrobě sušeného masa salámů, klobás nebo uzeného masa...
Čertovo lejno (video)
Asi jen málokdo si pod pojmem Čertovo lejno představí koření, které by si chtěl nasypat do jídla. Ale to by byla chyba...
Koření polopatě
Dáváte koření po špetkách? Nebo po lžičkách, lžících či snad dokonce po lopatkách? Míša z Království chuti netroškařila a koření...
Domácí zabijačkové hody
Zapomeňte na klasické představy o zabijačce jako o venkovské zábavě vymalované Josefem Ladou. I něco tak tradičního, jako jsou...
Rozhovor: tipy na zahřívací zimní koření
Zima se nám opět přihlásila o slovo a rtuť teploměru se chladem choulí hluboko pod nulou. Pokud tedy mráz není váš nejlepší...
Po Vánocích pěkně z lehka kolem celého světa
Vánoční svátky jsou čas hojnosti a to je na našem jídelníčku sakra znát, proto není od věci si po Novém roce trochu odlehčit...
Inspirace cajunské a kreolské kuchyně
Představovat francouzskou kuchyni je tak trochu nošení jídla do restaurace. Ale pokud se zeptáme na cajunskou nebo kreolskou...
Tip #44: Nahraďte čerstvou cibuli sušenou
Snad každý kuchař bude souhlasit, že cibule v kuchyni nesmí chybět, protože poskytuje chuťový základ pro nespočet receptů snad z...
Umění pražení koření
Okouzlující svět indické kuchyně je symfonií chutí, kterou často rozehrává koření. Ovšem aby byl tento koncert dokonalý, běžně se...
Koření na sušené maso
Kdysi bylo sušené maso považováno za jeden z důležitých zdrojů potravy, dnes má své právoplatné místo na stole gurmánů od...
20 nejoblíbenějších koření italské kuchyně
Itálie, země romantiky, umění a historie, je proslulá svou vynikající kuchyní. V srdci italské gastronomie se skrývá tajná...
Hamburger: Od skromných začátků k ikoně světové kuchyně
28. května se každý rok slaví mezinárodní den hamburgeru. Tento ikonický pokrm, který si získal srdce a především žaludky lidí na...
Lososový špíz s Fleur de sel a kardamomem
Losos se na jídelním stole řadí k vyhlášeným delikatesám a tak si rozhodně zaslouží výjimečné ingredience. Přinášíme vám tip na...
Koření na pečené kuře
I když kuřecí maso patří k nejoblíbenějším a nejběžnějším pokrmům, jeho chuť není příliš výrazná a proto nám dává skvělý prostor...
Testování vanilkového cukru 2023
V úterý 9. května 2023 odvysílala redakce Černých ovcí na České televizi reportáž o testování vanilkových cukrů známého časopisu...
Dokonalé kuchařské umění s estragonem
I když v české kuchyni estragon patří spíše k neznámému koření, ve francouzské kuchyni se řadí k vrcholu gastronomie...
Salát Caprese - italský luxus na talíři
Svěží kombinace červených rajských jablíček, zářivě bílé mozzarelly a zelených lístků bazalky, která na talíři vytváří typickou...
Formule s vůní koření
Tisíce vůní koření z celého světa často do našeho obchodu přitáhnou náhodného kolemjdoucího. Ale aby k nám přilákaly jednoho z...
Koření indické kuchyně
Indie je symbolem pro koření a tak stačí jen vyslovit některé názvy zdejších kořenících směsí a hned si každý milovník exotických...
Vše o českém kmínu
Kmín je jedno z mála koření, které nás většinou provází už od narození, protože velmi příznivě působí na zažívání a tak jej...
Váš královský průvodce kořením
Už žádná nuda v kuchyni. Tak, jako malíře inspiruje plná paleta barev, bude vás při vaření inspirovat plná polička barevného a...
Najdi si svou kávu
Ach to dilema výběru. V naší nabídce máme přes 40 druhů kávy a z toho čisté arabiky víc než 30 variant ze všech možných kávových...
Vyzvednutí internetových objednávek bez čekání
Pokud si k nám jdete do obchodu pouze vyzvednout objednávku z e-shopu, už nemusíte čekat ve frontě. Stačí, když zazvoníte na...
Rychlá ryba na ajowanu
Ajowan patří ke koření, které je v našich kuchyních téměř neznámé, i když první zmínky o něm na území Evropy najdeme již v polovině...
Proč chilli papričky pálí a koho prvního to proboha napadlo jíst?
Když budeme pátrat po historii chilli papriček, velmi rychle narazíme na různé teorie a studie vysvětlující, že lidé papriky začali...
Bez ranní kávy se prostě neprobudím
Bez ranní kávy se prostě neprobudím. Jsou to vaše slova? Možná si říkáte, že vás šálek kávy, ať už ráno, když se potřebujete...
14 + 50 tipů, jak si pořádně okořenit grilování
Jarní sluníčko se na nás již nějaký ten pátek směje, teploty stoupají a tak je nejvyšší čas rozpálit naše grily a užít si tu...
Hobby naší doby o koření
To nejzajímavější z koření představila Michaela Schneedorferová z Království chuti v novém dílu pořadu České televize Hobby naší...
Povídání o koření na vlnách Českého rozhlasu
V diskusním pořadu Káva o čtvrté na rozhlasových vlnách Dvojky Českého rozhlasu jsme si s moderátorem Tomášem Voženílkem povídali o...
Testování černých pepřů
Minulý týden nás oslovila redakce Černých ovcí, zda by s námi mohli natočit krátké povídání o pepřích, jejichž kvalitu testoval...
Tipy na vánoční dárek
Opět přichází podzim a spolu s padajícím listím ze stromů padá na leckoho i neklid, způsobený blížícím se příchodem vánočních...
Kontakty
Království chuti Obchod s kořením, kávou a čajem Adresa: Nuselská 10 140 00 Praha 4 - Nusle Tel.: 226 216 926 E-mail:...