Cukr Kandys

 
Balení 1 ks 29 Kč koupit
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Cena: 29,- / 1 ks

Kandovaný cukr Kandys se vyrábí rozpuštěním cukru v horké vodě. Po rozpuštění se roztok cukru nechá krystalizovat na dřevěných tyčinkách. Takto zkaramelizovaný cukr je skvělý pro oslazení čaje, kávy, kakaa nebo bylinkových čajů. Rovněž se s oblibou používa pro doslazení alkoholických horkých nápojů jako je svařené víno, punč nebo grog.

V Evropě je kandovaný cukr nejoblíbenější pravděpodobně na severu Německa ve Frísku, kde má pití slazeného čaje se smetanou hlubokou kulturu. Pokud chcete ochutnat tradiční fríský čaj, vřele vám doporučujeme náš východofríský zlatý list.  Kandovaný cukr se také tradičně používá v nápojové kultuře v mnoha asijských zemích, jako jsou Čína, Japonsko, Korea nebo Vietnam. Existuje mnoho druhů kandysu, ale většinou se jedná o karamelizovaný cukr, který se nechá krystalizovat na tyčinkách nebo je servírovaný v malé misce ve formě hrudek. 

Kandys má několik výhod oproti běžnému cukru. Jeho sladkost je jemnější, takže nezakryje chuť čaje a dalších nápojů. Díky krystalům, které se postupně rozpouštějí v horké tekutině, lze snadno kontrolovat, jak sladký nápoj chcete mít.

Složení třtinový cukr, karamel (cukr, voda). Výživové hodnoty (100 g): Energetická hodnota: 1683 kJ / 396 kcal, tuky 0 g, sacharidy 99 g, z toho cukry 99 g, vláknina 0 g, bílkoviny 0 g, sůl 0,01 g.
Země původu Německo