Sladké dřevo, které provonělo dětství nejednoho mlsouna. Černá lékořice má typickou, plnou a nezaměnitelnou chuť, která kombinuje sladkost s jemně kořenitým tónem. Není divu, že si získala oblibu po celém světě – od skandinávských bonbonů až po řecké ouzo.
Sekaný pendrek se vyrábí z kořene lékořice, který se namele, vaří a zpracuje do podoby tmavého, lesklého kousku s pružnou strukturou. Každé sousto má v sobě kousek nostalgie a připomene vůni starých cukrářských dílen i dětství u babičky.
Tato pochoutka ale není jen pro mlsné jazýčky. Lékořice se výborně hodí i do likérů, piv nebo domácích destilátů, kde přidá lehce nasládlou, kořenitou hloubku. V kuchyni ji lze použít i kreativně – zkuste malý kousek povařit v sirupu, čaji nebo omáčce k masu a objevte její jemně dřevitý podtón.
Černý pendrek z lékořice je kousek historie, vůně dětství i originální surovina pro odvážné kuchaře. Stačí malý kousek a svět hned chutná o něco sladčeji.