Lékořice černý pendrek / Laskominy

Sladké dřevo, které provonělo dětství nejednoho mlsouna. Černá lékořice má typickou, plnou a nezaměnitelnou chuť, která kombinuje sladkost s jemně kořenitým tónem. Není divu, že si získala oblibu po celém světě – od skandinávských bonbonů až po řecké ouzo.

Sekaný pendrek se vyrábí z kořene lékořice, který se namele, vaří a zpracuje do podoby tmavého, lesklého kousku s pružnou strukturou. Každé sousto má v sobě kousek nostalgie a připomene vůni starých cukrářských dílen i dětství u babičky.

Tato pochoutka ale není jen pro mlsné jazýčky. Lékořice se výborně hodí i do likérů, piv nebo domácích destilátů, kde přidá lehce nasládlou, kořenitou hloubku. V kuchyni ji lze použít i kreativně – zkuste malý kousek povařit v sirupu, čaji nebo omáčce k masu a objevte její jemně dřevitý podtón.

Černý pendrek z lékořice je kousek historie, vůně dětství i originální surovina pro odvážné kuchaře. Stačí malý kousek a svět hned chutná o něco sladčeji.

Složení černého pendreku Melasa, PŠENIČNÁ mouka (LEPEK), voda, glukózo-fruktózový sirup, cukr, lékořicový extrakt 3%, plně ztužený palmový tuk, sůl, emulgátor: E471, barvivo: E153, konzervant: E202, aroma, leštící látky: E901, E903, E904. Výživové údaje na 100 g: Ener. hodnota 1410 kj / 333 kcal, Tuky 2,6 g, Z toho nasycené mastné kyseliny 2,3 g, Sacharidy 73,5 g, Z toho cukry 43,1 g, Bílkoviny 3,7 g, Sůl 0,5 g.
Datum minimální trvanlivosti 30. 10. 2026
Země původu Španělsko