Kajenský (cayenský) pepř BIO

 
Kajenský (cayenský) pepř BIO
Balení 20 g 36 Kč koupit Balení 50 g 90 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 180,- / 100 g
Cena: 180,- / 100 g
Jak se kajenský pepř řekne:
jiné názvy: chilli Cayenne
latinsky: Capsicum spp.
slovensky: kajenské korenie
anglicky: Cayenne pepper
německy: Cayennepfeffer
francouzsky: poivre de Cayenne

Kajenský pepř (někdy se též píše cayennský, kayenský) jsou mleté chilli papričky, které se pěstují v tropických a subtropických oblastech. Mletý kajenský pepř se přidává do různých omáček, marinád, gulášů. Název vznikl nesprávným překladem z angličtiny, kde "pepper" znamená pepř, ale i papriku, včetně chilli.    

Chuť a vůně Středně pálivá, lehce kyselá s kouřovým aroma.
Druh kuchyně, ve které se kajenský pepř s oblibou používá
 
Kde se pěstuje Španělsko, Uganda, Myanmar, Tanzanie
Na co se používá Při přípravě pokrmů chilli a karí, k dochucení všech pikantních pokrmů, na steaky, kuře, ryby, guláše, zeleninu, luštěniny, marinády, omáčky, polévky, pomazánky, ale i čokoládové dezerty.
Zajímavost Tento pepř je pojmenován po městě Cayenne (Francouzská Guyana).
Země původu Španělsko
Informace o BIO produkci Zemědělská produkce EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Kajenský pepř nabízíme v těchto variantách
 
Honza z Království doporučuje Pokud chcete pálivost pokrmu zjemnit, můžete přidat mléko, kokosové mléko, případně zakysanou nebo sladkou smetanu.