Bobkový list celý BIO / Koření

Bobkový list patří k základním kořením české i světové kuchyně. Dobře podporuje trávení a proto se obvykle přidává k těžším pokrmům. Hlavní prim hraje při vaření polévekomáček marinád a těžko si tak bez něj můžeme představit třeba svíčkovou nebo rajskou omáčku.

Bobkový list se skvěle hodí téměř ke všem druhům masa s omáčkouguláši nebo houbám. A pokud holdujete vegetariánské kuchyni, určitě jej zkuste přidat k tofu nebo jiným alternativám masa. Pokud nechcete v hrnci lovit bokové listy, můžete použít mletou variantu tohoto koření, která vám ušetří pátrání naběračkou v hustých omáčkách.

Kromě vaření je bobkový list důležitý i při nakládání zeleniny do octa, jako jsou okurkyzelí nebo houby.

Datum minimální trvanlivosti 31. 1. 2027
Země původu Egypt
Bobkový list nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se bobkový list s oblibou používá
 
Na co se bobkový list většinou používá