Sůl Fleur de Sel Barbecue

 
 Sůl Fleur de Sel Barbecue
Balení 30 g 42 Kč koupit Balení 80 g 112 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 140,- / 100 g Cena: 140,- / 100 g

Jemné krystalky mořské soli Fleur de sel jsou smíchány s upraženou směsí koření na grilování podle tradiční receptury z ostrova Réunion. 

Kouřové aroma této směsi delikátních solných květů s kmínem, koriandrem, pískavicí, česnekem a sezamovým semínkem promění vaši grilovací párty v kulinářskou cestu do tropických zemí. Vyzkoušejte v jediném kroku okořenit a osolit například grilované steaky, ryby nebo zeleninu. Koření doporučujeme přidat až na závěr tepelné přípravy.

Co je to Fleur de Sel?

Fleur de Sel, neboli solné květy, jsou jemné křupavé krystalky soli, které se při odpařování mořské vody usazují jako svrchní tenká vrstva. Tyto solné květy pocházejí z Madagaskaru a získávají se tedy z mořské vody Indického oceánu.

Při výrobě Fleur de Sel se využívají pouze přírodní přirozené procesy. Mořská voda se při přílivu zachytí ve vodních nádržích, kde se během dne díky slunečnímu záření postupně odpařuje. Vítr odnáší stoupající vlhký vzduch a zanechává solný roztok, který je odváděn do vysychajících bazénů, než nový příliv opět zaplaví vodní nádrže.

Když se zbývající voda v solném roztoku odpaří, zbude mořská sůl. Ne ale vždy se jedná o drahocennou Fleur de Sel. Ta se tvoří pouze ve dnech s velkými vedry a především za příznivého větru, který nesmí být ani příliš silný a ani příliš slabý.

Jakmile se vytvoří, jsou solné krystaly ručně sesbírány. Na Fleur de Sel je vhodná pouze vrchní vrstva soli o síle asi 1 cm.

Sůl Fleur de Sel není vhodná do mlýnků. Její struktura je tak jemná, že ji snadno rozmělníte mezi prsty. Na jídelním stole se skvěle vyjímá v dekorační mističce.

Na co se Fleur de Sel většinou používá
 
Země původu Německo