Pomerančový pepř / Koření

Tato směs jemně mleté pomerančové kůry, rozmarýnu a zeleného pepře je ideální především na ryby, drůbež a zeleninu.

Příjemná kombinace citrusu a jemné pálivosti zeleného pepře skvěle doplní chuť dušených, grilovaných nebo pečených mořských i sladkovodních ryb, mořských plodů, kuřecího nebo krůtího masa. Pokud bychom měli vypíchnout nějaký recept, vřele můžeme z drůbeže doporučit kachnu na pomerančovém pepři a z ryb se tato směs koření obzvláště hodí k lososu.

Koření můžete použít přímo posypáním na pokrm nebo si připravte marinádu smícháním pomerančového pepře s olejem. 

Dáváte-li přednost vegetariánské kuchyni, zkuste na pomerančovém pepři připravit zapečené těstoviny nebo grilovanou a pečenou zeleninu.

Pokud byste chtěli kombinovat tuto směs s dalším kořením, jeho chuť se dobře snoubí s bazalkou, estragonem, levandulí a bobkovým listem.

Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Abyste nepřišli o jemné aroma této směsi koření, doporučujeme jej přidat až na posledních pár minut tepelné přípravy, protože dlouhá nebo vysoká teplota chuť zeleného pepře a pomeranče zničí.
 
Složení pomerančového pepře
Datum minimální trvanlivosti 30. 11. 2026
Země původu Česká republika
Pepřové koření nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se pepřové koření s oblibou používá
 
Na co se pepřové koření většinou používá