Klasické ingredience jako je paprika, cibule a česnek jsou smíchány s dalšími bylinkami a vytvářejí výjimečnou chuť, které dodává mírnou pikantnost chilli se zázvorem a sladkost doplňuje třtinový cukr.
Směs koření na grilovanou zeleninu přinese vynikající chuť jak zelenině připravované na grilu, tak i pečené nebo dušené. Toto koření můžete s úspěchem využít i když budete chystat omáčku, pesto nebo marinádu na grilování.
Druh kuchyně, ve které se Koření na grilovanou zeleninu s oblibou používá
Na co se Koření na grilovanou zeleninu většinou používá
Doporučené dávkování
1 vrchovatá polévková lžíce koření na 0,5 kg zeleniny
Složení
sůl (19 %),
paprika,
česnek,
cibule,
třtinový cukr,
šípek,
pažitka,
petržel,
medvědí česnek,
chilli,
bazalka,
oregano,
rozmarýn,
šalvěj,
zázvor
Recept
Jak grilovanou zeleninu?
1) Nakrájejte na větší kousky zeleninu ke grilování (papriky, cuketa, lilek).
2) Smíchejte dvě lžíce vinného octa, lžíci citronové šťávy, pět lžic olivového oleje a 2 lžíce směsi koření na grilovanou zeleninu.
3) Nakrájenou zeleninu promíchejte s marinádou.
4) Gril rozpalte na střední hodnotu. Doporučujeme nastavit mřížku grilu trochu výš, než při grilování masa.
5) Grilujte asi deset minut.
6) Zelenina by měla být vařená a mírně křupavá. Podávat můžete buď teplé nebo i vychladlé na pokojovou teplotu.
Země původu
Česká republika
Honza z Království doporučuje
Směs koření na grilovanou zeleninu výborně funguje s letní zeleninou, jako je cuketa nebo lilek.