Magie římského kmínu
Římský kmín je starověké koření původem z pobřeží Středozemního moře a při kolumbovských výpravách to bylo jedno z mála ...
Čočka se špenátem a čertovým lejnem
Asafoetida je velmi zvláštní indické koření s ještě zvláštnějším českým názvem. Pro jeho specifické aroma se mu říká čertovo lejno....
Kuřecí kousky s červenou čočkou a estragonem
Bylinka estragon byla známá již ve starověkém Egyptě, kde se používala především k náboženským účelům a v léčitelství....
Tip #47: Jak na nejlepší grilovací koření
Když člověk začne s grilováním, tak si většinou vystačí s málem. Maso, k tomu trochu soli, čerstvě namletý pepř, rozpále...
Nejlepší marinády na vepřové maso
Vepřové maso si o marinádu přímo říká. Je šťavnaté, hezky prorostlé, a hlavně dokáže do sebe natáhnout tolik chuti, koli...
Tipy na nejlepší marinády na kuřecí maso
Kuře je takový nenápadný hrdina kuchyně. Vždy je na dosah ruky, nikdo jej neodmítne, a když mu dáte trochu pozornosti a ...
Voňavá historie svařeného vína
Svařené víno je nápoj, který nás zahřívá a doprovází po staletí a má to svůj důvod. Představa horkého, voňavého vína s k...
Sladká exkurze
Dnes jsme měli v obchodě pořádně rušno, a to ještě před otevřením! Navštívily nás studentky druhého ročníku cukrářského ...
Tip #14: Z koření na maso připravte marinádu
Někdy stačí maso jen posypat kořením a hned putuje na pánev nebo gril. Funguje to, hlavně když použijete hrubou intenziv...
Tip #45: Jaké koření nesmí v kuchyni chybět
Ať už právě zařizujete novou kuchyň nebo rozšiřujete své stávající zásoby koření, připravili jsme pro vás detailní přehl...