Grilovací bylinky / Koření

Ať už na grilu připravujete šťavnaté maso, ryby nebo zeleninu, tato směs bylinek a koření bez soli se postará o dokonalou chuť bez kompromisů. Paprika a pepř přidají jemnou pikantnost, cibule a hořčičné semínko zvýrazní chuť pokrmu a kmín s koriandrem nejen skvěle dochutí, ale také usnadní trávení po vydatné hostině.

Jak grilovací bylinky použít?

  • Na maso a ryby – Okořeňte bylinkami kuřecí stehna, vepřové kotlety nebo rybí filety a nechte chvíli odležet.
  • Na grilovanou zeleninu – Papriky, cukety nebo lilek získají díky této směsi koření skvělou chuť.
  • Do marinád – Smíchejte koření s olivovým olejem a citronovou šťávou, vytvoříte tak dokonalou bylinkovou marinádu.
  • Na pečené brambory – Skvělé bylinkové koření nejen na gril, ale i na pečené brambory v troubě.
  • Na sýry a tofu – Výborné na grilované hermelíny nebo marinované tofu.

Jak s kořením pracovat?

Díky tomu, že tato směs koření neobsahuje sůl, máte absolutní kontrolu nad dochucením pokrmu. Koření můžete vetřít do masa před grilováním, použít jako součást marinády nebo s ním dochutit hotová jídla. Toto koření skvěle funguje i na pečené a dušené pokrmy, když chcete dodat bylinkovou svěžest bez zbytečné soli.

Grilovací bylinky jsou ideální pro milovníky grilování, kteří chtějí mít jídlo pod dokonalou kontrolou – a zároveň si užít tu pravou letní atmosféru na talíři!

Honza z Království doporučuje
Jan Schneedorfer Nejen ke grilování, ale tato bylinková směs koření se výborně hodí třeba na masovou roládu nebo pečené kuřátko.
 
Složení grilovacích bylinek
Datum minimální trvanlivosti 12. 11. 2026
Země původu Česká republika
Druh kuchyně, ve které grilovací bylinky s oblibou používají
 
Na co se grilovací bylinky většinou používají