Skořice indonéská mletá
Balení 40 g 40 Kč koupit Balení 80 g 80 Kč koupit volná
váhavybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem v e-shopu a na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 100 Kč/ 100 g
Indonéská skořice mletá
 

Indonéská skořice mletá / Koření

Když se řekne skořice, většině z nás se vybaví štrúdl, koláče a vánoční vůně. A právě ta z Indonésie je jako dělaná pro každodenní pečení i vaření. Má bohaté aroma, sytou barvu a příjemně nasládlou chuť, která zahřeje už při prvním přivonění. Pochází z druhu Cinnamomum burmannii, který se v Indonésii pěstuje po generace. A není divu, že si získal oblibu po celém světě.

Tato skořice patří mezi odrůdu tzv. cassia, ale oproti běžné čínské variantě má jemnější chuť a vyšší podíl aromatických olejů, díky čemuž je intenzivní a přitom krásně vyvážená. Pokud hledáte skořici, která se hodí nejen do dezertů, ale i do kořeněných směsí a slaných receptů, je tahle právě pro vás.

Vedle indonéské skořice existuje také cejlonská varianta, nebo-li skořice pravá, která má světlejší barvu, křehčí strukturu a chuť s nádechem citrusů. Ta se často používá v jemnějších kuchyních a luxusních receptech. Indonéská je naopak sytá, plná, ideální pro běžné domácí vaření, kde potřebujete, aby chuť byla výrazná a stabilní.

Na co se mletá skořice z Indonésie hodí?

  • Do pečení – Tradičně do štrúdlů, perníčků, koláčů a sušenek. Výborně si rozumí s jablky, hruškami, ořechy i medem.
  • Do sladkých snídaní – Skvělá do ovesné nebo rýžové kaše, do granoly, smoothie, nebo jen tak do jogurtu s ovocem.
  • Do horkých nápojů – Krásně provoní domácí kakao, indický chai nebo horké mléko.
  • Do kořeněných směsí – Funguje výborně ve směsích s badyánem, hřebíčkem, kardamomem nebo muškátovým oříškem. Používá se i ve slaných jídlech, třeba v marockém tagine nebo indickém kari.

Ať už pečete jablečný závin nebo ladíte směs na orientální recept, tahle skořice se vám v kuchyni rozhodně neztratí. Voňavá, sytá a přitom příjemně jemná.

Chuť a vůně ostřejší, štiplavější chuť i vůně
Kde se pěstuje Indonésie, Čína, Thajsko
Země původu Indonésie
Etiketa pro mletou indonéskou skořici
 
Jak se skořice řekne:
latinsky: Cinnamomum burmannii
slovensky: škorica
anglicky: cinnamom
německy: Zimt
francouzsky: cannelle
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Na co se skořice většinou používá
 

Kde koupím mletou indonéskou skořici?

Nejenom mletou indonéskou skořici, ale i další různé koření, kávu, čaj a různé laskominy koupíte v našem obchodě Království chuti v Praze, Nuselská 10.

Rodinný obchod Království chuti manželů Michaely a Jana Schneedorferových je největším kamenným specializovaným obchodem s kořením v České republice, ve kterém naleznete přes 300 druhů čerstvého koření a nepočítaně různých bylinek, pražené kávy, čajů, ořechů, sušených plodů a dalších laskomin, včetně mleté indonéské skořice.

Při vstupu do tohoto nenápadného krámku vás napadne, že snad ani nejste v obchodě, ale spíše v unikátním muzeu, protože veškerý sortiment je dostupný ve velkých skleněných dózách a tak si jej můžete před nákupem důkladně prohlédnout a přivonět. Mnoho zákazníků také přivítá, že lze koření zakoupit v téměř libovolném množství a mohou tak směle v kuchyni experimentovat s novými neznámými chutěmi. Samozřejmostí je rovněž bezobalový nákup do přinesených kořenek, dóz nebo sáčků. Standardně veškeré zboží balíme do kvalitních plastových ZIP sáčků s možností opakovatelného uzavírání, ale na přání vám rádi produkty zabalíme do papírových sáčků.

Pořídit si zde můžete rovněž doplňky jako např. mlýnky na kávu i koření, kořenky, kávovary typu french press a mocca a nepřeberný výběr plechových dóz na čaj, kávu a další potraviny.

Veškerý sortiment je též dostupný v internetovém obchodě s doručením po celé České republice od 69 Kč.

Kontakty a otevírací doba obchodu | Více informací o dopravě