Koření Skořice cejlonská mletá

 
Skořice cejlonská mletá
Koření Skořice cejlonská mletá Fotografie zobrazuje SKOŘICE CEJLONSKÁ MLETÁ z našeho obchodu. Nepoužíváme ilustrační snímky z fotobank nebo propagační obrázky od dodavatelů.
Jak se skořice cejlonská mletá řekne:
latinsky: Cortex cinnamomi ceylanici
Balení 20 g 24,- Kč koupit Balení 40 g 48,- Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?

Skořice cejlonská má, na rozdíl od u nás nejvíce známé skořice čínské, kůru měkkou jako papír a její chuť mnohem jemnější.

Cejlonská skořice v kuchyni

Díky jemné chuti se cejlonská skořice skvěle hodí k ochucení kaše, moučníku, kompotů, či do pudinků, jablkových závinů, svařeného vína nebo punče. Podobně jako čínskou skořici ji můžete též přidat do slaných masitých jídel orientální kuchyně. Zajímavou chuť docílíte i přidáním trochy mleté skořice do kávy.

Země původu: Srí Lanka
Recept pro inspiraci Tip na zahřívací skořicovou “pancéřovku”: 3-4 lžičky mleté cejlonské skořice, špetka pepře (nebo chilli, podle odvahy) a lžíce medu. Vše přiveďte k varu a vypijte ještě horké.