Koření na ryby Klasik

Dobrá ryby na talíři, to je radost na jazyku. A dobrá ryba potřebuje dobré koření. Ať už ji pečete, smažíte, grilujete nebo dusíte, tahle vyvážená směs bylinek a koření jí dodá přesně tu chuť, jakou si zaslouží. Kmín, paprika a pepř zelený zvýrazní chuť masa, zatímco bazalka, šalvěj, tymián a petržel přinesou jemnou bylinkovou svěžest. Kyselina citronová se postará o příjemnou lehkost, která rybě dodá přirozenou svěžest a vyváženost.

Jak koření na ryby použít?

  • Na grilované ryby – Osolte rybu, potřete ji olejem a posypte kořením. Nechte chvíli odležet a pak grilujte.
  • Na pečení a smažení – Rybu hojně posypte kořením a nechte asi hodinu odpočinout v lednici. Pak ji můžete péct nebo smažit.
  • Na dušené pokrmy – Směs skvěle dochutí rybí ragú, dušené filety i jemné polévky z mořských plodů.
  • Do marinád – Smíchejte koření s trochou oleje a citronové šťávy, nechte rybu nasáknout chutěmi a pak připravte podle libosti.
  • Na sladkovodní i mořské ryby – Funguje skvěle na pstruha, candáta, lososa i jemné bílé ryby jako tresku či tilápii.

Jak s kořením pracovat?

Pro nejlepší chuť doporučujeme rybu nejprve osolit a pak důkladně posypat kořením. Můžete ji nechat odležet asi hodinu v chladu, aby se chutě krásně propojily. Směs se hodí na gril, pánev i troubu, a pokud ji smícháte s olejem a trochou citronové šťávy, vytvoříte jednoduchou, ale dokonalou marinádu.

Ať už chystáte lehkou středomořskou specialitu, českého pstruha na kmíně nebo asijskou inspiraci, tahle směs by ve vaší kuchyni rozhodně neměla chybět!

Složení klasického koření na ryby
Datum minimální trvanlivosti 30. 9. 2027
Země původu Česká republika
Koření na ryby nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které koření na ryby s oblibou používají
 
Na co se koření na ryby většinou používají