Shichimi Togarashi
Směsi koření
Japonská směs, ve které se ostrost lahodně snoubí s mandarinkovou kůrou, podpořená ovocně pikantní chutí mořské řasy....
Pískavice modrá mletá
Jednodruhové koření
Modrá pískavice je speciální odrůda známé pískavice (neboli fenugreek či řecké seno), kterou si zamilovali hlavně v Gruz...
Muškátový ořech celý BIO
Bio koření
Strom muškátovník vonný plodí bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Svou hořko-sladko-pálčivou chutí dokáže ...
Kmín český celý BIO
Bio koření
Kmín je koření, bez kterého by česká kuchyně nebyla to, co je. Má výraznou kořenitou chuť s jemnými tóny oříšků, citrusů...
Hořčice bílá celá BIO
Bio koření
Hořčičné semínko patří mezi nejnenápadnější, ale přitom nejvýraznější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s pos...
Pískavice listy
Jednodruhové koření
Jestli vám něco chybí na poličce s kořením a ještě o tom nevíte, tak jsou to sušené listy pískavice. Tohle exotické koře...
Zatar
Směsi koření
Arabský Zatar smíchaný s olivovým olejem se používá k ochucení pečeného chleba....
Tandoori Masála
Směsi koření
Stačí namarinovat kuřecí kousky, křídla nebo stehna ve směsi jogurtu a koření. Poté grilujte nebo pečte, abyste získali ...
Dýňová semínka loupaná
Ořechy a laskominy
Dýňová semínka jsou výbornou alternativou k mlsání, které nemusí vést k povolování opasků. Naopak, prý podporují hubnutí...
Sezamové semínko bílé
Ořechy a laskominy
Sezamová semínka jsou malá, ale plná chuti. Mají jemnou, oříškovou chuť a jsou skvělým doplňkem do mnoha pokrmů....
Piniové oříšky
Ořechy a laskominy
Piniové oříšky jsou drobná semínka, které se získávají z určitých borovic. Vyznačují se jemnou, téměř máslovou chutí a j...
Římský kmín celý
Jednodruhové koření
Římský kmín (anglicky cumin) je nepostradatelný v indické, arabské i mexické kuchyni. Najdete ho v karí, garam masále, c...
Pískavice mletá
Jednodruhové koření
Možná pískavici znáte jako fenugreek nebo řecké seno, ale ať už jí říkáte jakkoliv, její chuť je nezaměnitelná....
Pískavice celá
Jednodruhové koření
Kdo se rád toulá vůněmi indické, arabské nebo severoafrické kuchyně, ten se s pískavicí určitě potkal. Možná jste na ní ...
Koriandr celý
Jednodruhové koření
Celá semena koriandru jsou nepostradatelným kořením v mnoha světových kuchyních. Mají jemně nahořklou, sladce kořenitou ...
Černucha
Jednodruhové koření
Černucha, někdy známá jako černý kmín, je takový nenápadný zázrak v kuchyni. Malá černá semínka mají lehce pepřovou, mír...
Kmín český celý
Jednodruhové koření
Kmín je tradiční koření, které patří na český stůl stejně neodmyslitelně jako chleba nebo pečené maso. Má výraznou kořen...
Kardamom mletý
Jednodruhové koření
Mletý kardamom je jedno z těch koření, které dokáže na talíři úplné zázraky. Vůně je intenzivní, citrusově nasládlá, s k...
Hořčice černá celá
Jednodruhové koření
Jestli chcete, aby se u vás doma vařilo jako v pravé indické kuchyni, černá hořčice nesmí chybět. Tahle malá semínka maj...
Hořčice bílá celá
Jednodruhové koření
Hořčičné semínko patří mezi ta nejnenápadnější, ale zároveň nejúčinnější koření v kuchyni. Má jemně hořkosladkou chuť s ...
Anýz mletý
Jednodruhové koření
Jemně namletý, sladký, voňavý a připomínající lékořici, takový je mletý anýz. Oproti celým semínkům působí rychleji, jeh...