Kajunské koření

 
Kajunské koření
Balení 40 g 44 Kč koupit Balení 80 g 88 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4 Jak je zboží zabaleno?
Jednotková cena: 110,- / 100 g Cena: 110,- / 100 g

Kajunské koření je hrubší pikantní směs koření amerického typu na grilování a pečení různých druhů mas, drůbeže, ryb, zeleniny nebo na přípravu salsy. Maso je vhodné nejprve ve směsi koření marinovat. Maso již nemusíte solit, směs obsahuje 23 % soli.

Název této směsi pochází z jižní části USA, kde žijí potomci francouzských osadníků Kajunové. Ti jsou známí svou specifickou kuchyní, ve které využívají mořské plody, zeleninu a ostré koření.

Druh kuchyně, ve které se Kajunské koření s oblibou používá
 
Na co se Kajunské koření většinou používá
 
Doporučené dávkování 1 vrchovatá polévková lžíce koření na 1 kg masa
Recept Jak připravit salsu?
Nejprve spaříme rajčata, která následně oloupáme a nakrájíme na kousky. Rajčata smícháme s nadrobno nakrájenou zelenou paprikou, cibulí a trochou vody. Přidáme Kajunské koření a vše podusíme. Po vychladnutí dejte do ledničky a salsu podávejte studenou.
Země původu Česká republika