Cejlonská skořice mletá BIO

Jemně mletá cejlonská skořice je opravdová delikatesa mezi skořicemi. Na rozdíl od běžnější indonéské varianty není štiplavá ani výrazně ostrá. Její chuť je spíš sladká, jemná, s lehkým citrusovým nádechem. Právě díky této jemnosti se perfektně hodí tam, kde chcete skořici cítit, ale ne přehlušit ostatní chutě. Ať už připravujete kaši, sladké pečivo nebo jen ochucujete kávu, mletá cejlonská skořice je volba, která nikdy nezklame.

Kam se hodí jemně mletá cejlonská skořice?

Tato skořice krásně vynikne v jemnějších jídlech, kde má možnost se spojit s ostatními surovinami a dotvořit chuťový zážitek. Mletá varianta této skořice se přidává přímo do těsta, kaší nebo krémů, kde se rovnoměrně rozptýlí a rychle uvolní své aroma.

  • Snídaně a dezerty – Cejlonská skořice se výborně hodí do ovesných a jáhlových kaší, lívanců, palačinek nebo smoothie s jablky a banány. Pár špetek skořice dokáže celou snídani proměnit ve voňavý zážitek.
  • Domácí pečení – Tato skořice se hodí i do kynutého těsta, bábovek, koláčů i sušenek. Pokud pečete jablečný nebo tvarohový závin, jemná skořice krásně podpoří chuť náplně, aniž by ji přehlušila.
  • Káva a teplé nápoje – Mletou skořici můžete přidat do mleté kávy ještě před zalitím nebo ji smíchat s medem a mlékem – vznikne voňavý skořicový nápoj, ideální na podzimní večery.
  • Slaná kuchyně – I v jemných orientálních směsích nebo indických jídlech si najde své místo. Pokud vaříte dušené maso na sladko-slaný způsob (například s cibulkou a sušeným ovocem), lžička mleté cejlonské skořice dodá jídlu hloubku a harmonii.

Cejlonská skořice je oblíbená právě pro svou jemnost, ale pokud ji chcete opravdu nechat zazářit, zkuste ji smíchat s trochou cukru a másla jako náplň do kynutého pečiva. Skvěle se hodí třeba do skořicových šneků nebo jako sladká posypka na lívance. A když si ji přidáte do medu s kapkou citronu, získáte výbornou domácí směs na ochucení čaje i teplého mléka.

Datum minimální trvanlivosti 31. 3. 2029
Země původu Srí Lanka
Skořice je dostupná v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se skořice s oblibou používá
 
Na co se skořice většinou používá