Badyán celý BIO / Koření

Ve starých českých kuchařkách se badyánu pro jeho tvar říká hvězdičkové koření a i v zahraničí na něj narazíte pod názvem star anise, tedy hvězdicový anýz. I když botanicky nemá s anýzem nic společného, jeho kořeněná chuť a vůně je anýzu podobná, jen je u badyánu silnější.

Badyán má své hlavní místo v asijské kuchyni, kde jej nalezneme např. v legendární čínské směsi koření pěti vůní, vietnamské polévce phở, indickém biryani a desítkách dalších receptů.

V naší české kuchyni se používá především do vánočního pečiva, perníků, povidel, ovocných polévek, kompotů a samozřejmě nezastupitelný je při ochucení svařeného vína.

Datum minimální trvanlivosti 30. 11. 2026
Země původu Vietnam
Badyán nabízíme v těchto variantách
 
Druh kuchyně, ve které se badyán s oblibou používá
 
Na co se badyán většinou používá